Dit zijn de 5 grootste scheerblunders (jij maakt ze ook!)

grootste scheerblunders
Als we de rotsschilderingen van holbewoners moeten geloven, scheren mannen zich al sinds de oertijd. Je zou dus denken dat we op dit vlak sindsdien wat stappen hebben gezet. Valt dat even tegen. Nog steeds lopen er mannen rond met een roodgevlekte huid van het scheren en een scheerresultaat dat zelfs de harigste Neanderthaler in lachen zou doen uitbarsten. Klinkt bekend? Dan is de kans groot dat jij je schuldig maakt aan een van de volgende 5 scheerblunders:

Scheren met koud water

Warm water was in de oertijd niet met een draai aan de kraan te regelen. Dus zat er voor jouw verre voorvaderen niets anders op dan scheren met koud water. Gelukkig heb jij als moderne man meer keuze. Het warme water uit jouw kraan maakt je baardharen zacht en zorgt dat je ze makkelijker en sneller afscheert. Wees daarom niet te lui en wacht even totdat het water warm is voordat je begint met scheren. Je huid is je dankbaar!

Scheren zonder water

Ben je nog luier aangelegd en scheer je jezelf helemaal zonder water? Dit is echt slecht nieuws voor je huid, die het toch al moeilijk genoeg heeft met de aanslag die je scheermes er dagelijks op pleegt. Wees daarom niet eigenwijs en gebruik een goede scheercrème en op zijn minst ook warm water tijdens je scheerbeurt. Doe dat ook voor de kleine plekjes zoals je bakkebaarden en de snor onder je neus. Het scheelt je een hoop jeuk, razor burn en gemene sneetjes!

Slechte scheertechniek

Elke man heeft zo zijn eigen scheertechniek. De een scheert zich voorzichtig volgens de instructies, terwijl de ander zijn scheermes lachend tegen de haargroeirichting in plaatst. Toch is dat laatste echt geen goed idee, zelfs niet als je stoppels niet al te weerbarstig zijn. Het brengt je huid namelijk in een kwetsbare positie en vergroot de kans op ingegroeide baardharen. Zet daarnaast niet teveel druk tijdens het scheren, want dan snij je de huid in plaats van de haren.

Te lang scheren

Dat je een glad scheerresultaat wilt, snappen wij heel goed. Langer scheren betekent echter niet per se een gladder resultaat. Het heeft daarom geen zin om met het scheermes telkens weer over dezelfde plek in je gezicht te gaan. Ook niet op moeilijk bereikbare plekken zoals de overgang tussen je kaaklijn en nek of rond de adamsappel in je hals. Het enige wat je doet, is de huid daar extra irriteren. Doe een haal daarom alleen overnieuw als je de baardhaartjes nog ziet zitten!

Slechte scheerproducten

Je kan alles nóg zo goed doen – van voorbereiding tot scheertechniek – als jij je met slechte producten scheert, laat het eindresultaat vrijwel altijd te wensen over. Een glad scheerresultaat begint met een scherp mes en daarom zien we bijvoorbeeld dat het klassieke open scheermes steeds populairder wordt. Natuurlijk moet je zo’n mes wel goed onderhouden en er de juiste scheerproducten zoals scheercrème, een scheerkwast en talkpoeder bij gebruiken.