• Lorem ipsum

Hoe werk ik mijn bakkebaarden bij?

1 Nov 2019

Je bakkebaarden. Het zijn de stukjes haar die voor je oren groeien vanaf je kaaklijn tot je kapsel. Soms maken ze deel uit van je baard en soms zijn ze alleen een verlengstuk van je haarstijl. Eén ding is zeker: bakkebaarden zijn tijdloos en bovendien ideaal om je gezichtsvorm te accentueren of corrigeren. Maar hoe werk je ze eigenlijk het beste bij?

Hoe laat ik mijn bakkebaarden groeien?

Voordat je je bakkebaarden in een bepaald model kunt brengen, moet je haar eerst voldoende groeien. Voor de meeste mannen is dit geen probleem, want het gebied voor de oren is een van de eerste plekken waar baardgroei rond de pubertijd begint. Wel is de haargrens per man verschillend; bij sommige mannen groeien de bakkebaarden door tot aan de nek of bovenkant van de hals.

De contouren van je haargroei bepalen daarnaast welke stijl je voor je bakkebaarden kunt kiezen. Sowieso moet je ze eerst laten groeien – een haarlengte van 2,5 centimeter is minimaal nodig om volledige bakkebaarden te laten staan. Bij sommige mannen kan dit groeiproces net als bij een snor ongeveer een maand duren.

Moet ik mijn bakkebaarden knippen, trimmen of scheren?

Zijn je bakkebaarden eenmaal lang genoeg om in model te brengen, dan kun je ze onder meer knippen, trimmen of scheren. Knippen werkt het best voor wat vollere bakkebaarden in combinatie met een halflang of lang kapsel. Ook bij een volle baard die doorloopt tot rond de oren, is bijknippen van de bakkebaarden vaak de beste optie.

Voor een wat strakkere look is trimmen een handige en tijdbesparende keuze. Met een goede trimmer kun jij de stijl van je bakkebaarden zo om de paar dagen zelf bijhouden. Scheer jij je gezicht altijd glad? Neem dan de vorm van je bakkebaarden mee tijdens het scheren en pas de haarlengte van de bakkebaarden vervolgens aan met de trimmer.

In welke stijlen kan ik mijn bakkebaarden scheren?

Je bakkebaarden kun je in vele verschillende stijlen en modellen scheren. De algemene stelregel is: de lengte van je bakkebaarden mag toenemen met de lengte van je kapsel. Maar wees niet bang om te experimenteren! Wil jij bakkebaarden zoals Elvis in zijn beste dagen, maar heb je relatief kort haar? Probeer je gewenste look dan gewoon uit. Afscheren kan altijd nog!

Een gulden middenweg op het gebied van bakkebaarden is een model tot ongeveer halverwege je oren. Je kunt deze stijl verder uitwerken door ze bijvoorbeeld taps toelopend te trimmen of te scheren. Bakkebaarden in een puntje zijn niet alleen erg trendy, maar ook een goede manier om een lokaal gebrek aan haargroei te camoufleren. Zo kun je met je bakkebaarden alle kanten op!