Hoe scheer je een sik baard? De beste tips voor mannen

Hoe scheer je een sik baard? De beste tips voor mannen
Wil jij als man eens een andere look proberen dan een baard? Dan is een sik een zeer populaire optie, die je een mannelijke uitstraling geeft en de sterke punten in je gezicht extra kan benadrukken. In dit artikel bespreken we de verschillende modellen siks waar je uit kunt kiezen, hoe je ze scheert en verzorgt voor een verzorgde en modieuze look.

Welke soorten siks zijn er?

Er zijn diverse soorten sik baarden populair onder mannen, elk met hun eigen unieke stijl en uitstraling. Hier bespreken we de meest populaire varianten:

Klassieke sik: Een klassieke sik is een kleine, compacte baard recht onder de kin, zonder verbinding met een snor. Dit is een tijdloze en stijlvolle look die al eeuwenlang door mannen gedragen wordt.

Goatee: Een Goatee is een puntige baard onder de kin, waarbij de snor in de baard overloopt. Deze stijl kan zowel een intellectuele als een stoere uitstraling geven, zoals bij Walter White in Breaking Bad.

Van Dyke: De Van Dyke is een variant op de Goatee, met een losstaande snor en een sik met een charmant puntje onder de kin. Deze baard geeft je gezicht een verfijnde aanblik, vergelijkbaar met Johnny Depp in Pirates of the Caribbean.

Verlengde sik: Dit is een langere variant van de klassieke sik, waarbij het haar op de kin tot enkele centimeters lang kan groeien. Dit geeft je gezicht een markante en opvallende uitstraling.

Ringbaard: De ringbaard is een veel voorkomende sik stijl waarbij de sik en snor met elkaar verbonden zijn, waardoor een ronde vorm rond de mond ontstaat. Het oogt verzorgd en strak.

Losse sik: Een losse sik lijkt op de ringbaard, maar hierbij zijn de snor en het haar op de kin niet met elkaar verbonden. Dit creëert een speels effect.

Franse sik: De Franse sik combineert een kleine sik op de kin met een markante snor, vaak in de vorm van een gekrulde of gedraaide snor. Het is een gedurfde en artistieke look die niet iedere man aandurft.

Ankerbaard: De ankerbaard heeft een snor met daaronder een brede, rechte baard in de vorm van een anker. Door de rechte lijnen oogt je gezicht minder rond. Het is een stoere en mannelijke stijl.

Nonchalante sik: De nonchalante sik kenmerkt zich door een volle ringbaard in combinatie met kortgeschoren stoppels op de wangen en nek. Dit geeft een ruige en ontspannen uitstraling.

Hoe maak je een goede sik?

Om zelf een mooie sik te scheren volg je deze stappen:

  1. Laat je gezichtshaar minimaal 1-2 weken groeien zodat je genoeg lengte hebt om de contouren te bepalen.
  2. Bepaal welke vorm sik het beste past bij je gezichtsvorm en haargroei. Laat je inspireren door andere mannen met een vergelijkbare gezichtsvorm.
  3. Kam de haren in de richting van de haargroei en vorm met een schaar of trimmer eerst de grove contouren.
  4. Maak de huid vochtig met warm water om de haren zachter te maken. Breng scheerschuim of -gel aan.
  5. Scheer met een scherp scheermes zoals een safety razor de randen strak en symmetrisch. Begin onder de kaaklijn en werk dan de zijkanten bij. Laat boven de mondhoeken wat ruimte over om je sik te vormen.
  6. Scheer de haren buiten de contouren van je sik zorgvuldig glad, met de haarrichting mee. Spoel het mes regelmatig schoon.
  7. Controleer of beide zijden van je sik gelijk zijn en werk de vorm bij waar nodig.
  8. Spoel je gezicht met koud water en dep het droog. Breng aftershave balsem aan om irritatie te verminderen.

Hoe verzorg je een sik baard?

Om je sik baard in topconditie te houden, heb je de juiste verzorgingsproducten nodig:

Scheermes

Gebruik een scherp scheermes van hoge kwaliteit voor strakke lijnen en een gladde scheerbeurt. Een safety razor geeft vaak het beste resultaat. Vervang de mesjes regelmatig.

Tip: De Muhle R89 Double Edge Safety Razor is de best beoordeelde safety razor in ons assortiment en staat garant voor een gladde en comfortabele scheerervaring.

Baardschaar

Een baardschaar is onmisbaar om je sik bij te knippen en in model te brengen. Kies voor een klein en handzaam schaartje speciaal voor gezichtshaar.

Tip: Het Captain Fawcett Snor & Baard Schaartje is het ultieme gereedschap om je sik dagelijks snel, makkelijk en precies bij te werken.

Baardshampoo

Was je sik een paar keer per week met speciale baardshampoo om het haar schoon, zacht en glanzend te houden en uitdroging te voorkomen.

Tip: De Proraso Baardshampoo Wood & Spice is een zachte reiniger voor je baard en sik en heeft een heerlijke, mannelijke geur.

Baardolie

Breng elke dag enkele druppels baardolie aan op je sik om het haar te voeden, verzachten en de huid eronder te hydrateren. Het houdt je sik soepel en geeft een gezonde glans.

Tip: De Proraso Baardolie Wood & Spice is de ultieme dagelijkse behandeling om je sik zacht, gezond en stralend te houden. De geur is hetzelfde als bij de baardshampoo.