Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

6 mei 2017

Zo kweek je een volle baard

Elke man die de film 300 heeft gezien zal zich de baard van de Spartaanse koning Leonidas herinneren. Toch is dit zeker niet een van de langste baarden die we acteurs en celebrities de laatste jaren hebben zien dragen. Het kweken van zo’n baard moet daarom wel te doen zijn, toch? De waarheid is dat het meer tijd kost dan je denkt. Hieronder geven we daarom enkele belangrijke tips die je helpen bij het kweken van een volle baard.

Niet knippen, scheren of trimmen

Er is in elk geval één ding wat je niet moet doen als je jouw baard wilt laten groeien en dat is hem knippen of trimmen. Klinkt logisch, maar je zult merken dat je ongeduld al na circa een maand begint toe te nemen. Toch is een maand in termen van baardgroei niet veel tijd. Neem van ons aan – zoals Rome niet op één dag is gebouwd is de baard van Leonidas niet in één maand gegroeid.

Weersta daarom de verleiding om je beginnende baard te stylen. De haarlengte is nog niet lang genoeg om echt een opvallende stijl te creëren en het enige wat je bereikt is dat het meer tijd kost om alsnog de gewenste lengte te bereiken. Calculeer in dat je baard er de eerste paar maanden niet uitziet zoals je zou willen. Hou vol en beloon jezelf na ongeveer 3 maanden met een knipbeurt bij de barbier!

Bewaar je geduld

Een uitzondering op bovenstaande regel vormt logischerwijs de neklijn. Als jij 100% zeker weet dat je jouw baard tot op een bepaald punt in je hals niet wilt laten doorlopen, kun je dit haar regelmatig wegscheren voor een meer verzorgde look. Overdrijf echter niet want besef goed – als je later van gedachten verandert, kun je niet meer terug.

De gemiddelde baard groeit maximaal zo’n anderhalve centimeter per maand. Wil jij een enorm volle baard kweken? Reken dan maar eens uit hoelang je hier mee bezig bent. Wij weten het antwoord: lang!

Daar komt nog eens bij dat een baard nooit egaal over je gezicht groeit. Sommige gedeelten van je gezichtshaar groeien nu eenmaal sneller dan andere. Zelfs als je baard de gewenste lengte na een half jaar op sommige plekken heeft bereikt, zul je dus moeten wachten tot de andere plekken volgen. Kort samengevat: het kweken van een mooie, volle baard is een kwestie van geduld en discipline.

Verzorg je baard voor snellere groei

Gelukkig zijn er bepaalde methodes om de groei van jouw gedroomde baard enigszins te versnellen. Laat je niet misleiden door pillen die claimen spectaculaire baardgroei op te leveren – ze werken niet en bevatten niet zelden dubieuze ingrediënten. Er is één bewezen methode die daadwerkelijk wat resultaat laat zien en dat is het gebruik van je de juiste verzorgingsproducten.

Baardverzorging houdt zowel jouw huid als baard in topconditie en zorgt er hierdoor voor dat de haren alle voedingsstoffen krijgen die nodig zijn om te groeien. Ook een gehydrateerde huid is van belang om de baardgroei niet te limiteren.

Hier lees je meer over de optimale baardverzorging, maar voor nu raden we je alvast de volgende producten aan: baardolie, baardbalsem, baardshampoo en een goede baardkam. Verzorg je baard, bewaar je geduld en over enkele weken worden de resultaten zichtbaar. Succes met het kweken van jouw volle baard!