• Lorem ipsum

Optimale baardverzorging met deze 4 producten

7 Apr 2017

Eindelijk is het zover: na veel geduld is je baard eindelijk op de gewenste lengte en heeft de barbier hem in een trendy model geknipt. Maar nu begint het echte werk pas, want alleen met de juiste verzorging houd jij je baard in optimale conditie en val je op door een verzorgde look. Wij geven je alvast 4 tips om meer uit je baardverzorging te halen met de voordelige producten van Mannenzaak.

1. Gebruik baardolie essentieel voor baardverzorging

Eerder hebben wij op deze website al meerdere redenen genoemd waarom baardolie onontbeerlijk is. Zeer belangrijk is onder meer het voorkomen van huidproblemen zoals roos en irritatie. Uitdroging van de huid ligt op de loer bij lange baardharen en ook roos is een veel voorkomend probleem. Dagelijks gebruik van een goede baardolie helpt om beide zaken te voorkomen of op te lossen.

De voordelen gaan echter verder dan dat, want ook vanuit stylingoogpunt is baardolie een verstandige aankoop. De olie zorgt voor een zachte, glanzende baard die nog beter tot zijn recht komt. En ook het lekkere geurtje dat de olie verspreidt, zal bij je omgeving zeker in de smaak vallen. Het goed door je baard wrijven van enkele druppels is al voldoende voor een optimale baardverzorging.

Tip: Gunslingers Baardolie is rijk aan natuurlijke en essentiële oliën die je baard en huid helpen voeden en verzorgen.

2. Baardbalsem voor een goede vorming

Vergelijkbare voordelen als baardolie biedt baardbalsem. Toch zijn deze twee producten niet helemaal hetzelfde. De balsem legt de nadruk namelijk minder op baardverzorging, maar meer op de vorming van de baard. Wat beide producten wel delen, is de lekkere geur en het glanzende effect dat zij geven.

Baardbalsem is in eerste instantie minder vloeibaar dan baardolie, maar smelt bij hogere temperaturen. Grijp een klein beetje balsem uit de pot en laat deze smelten tussen je vingers. Daarna wrijf je de balsem door je baardharen en breng je jouw baard in het gewenste model.

Tip: Reuzel Baardbalsem heeft een lichte tot medium hold en heeft een heerlijke mannelijke bosachtige geur.

3. Baardshampoo voor noodzakelijke hygiëne

Een belangrijk onderdeel van baardverzorging is niet alleen het stylen, maar ook het schoonhouden ervan. Net als voor je hoofdhaar gebruik je hiervoor shampoo, maar let op: was je haar hiermee niet dagelijks, want dat kan een averechts effect hebben.

Op de website van Mannenzaak vind je niet-agressieve shampooproducten die de natuurlijk aanwezige oliën in je baardhaar zo min mogelijk aantasten. Tegelijkertijd verwijdert onze baardshampoo vuiligheid en nare luchtjes, zodat je jezelf weer helemaal fris voelt.

Tip: De Proraso Baardshampoo Wood & Spice is een zachte, maar effectieve reiniger voor zowel de baard als de huid en geeft een heerlijke geur.

4. Baardkam voor dagelijkse baardverzorging

Je kunt je baard nog zo goed wassen en verzorgen met olie en balsem; net als bij je hoofdhaar is kammen nog altijd geen overbodige luxe. In tegenstelling tot je hoofdhaar gebruik je hiervoor geen gewone kam, maar bij voorkeur een speciale baardkam van hout.

Het dagelijks kammen van je baardharen kan helpen om meer lijn in het model te brengen en te zorgen dat de haren in de juiste richting groeien. Dat is met name belangrijk voor de stugge en weerbarstige gedeelten in je baard. Trouw gebruik van de baardkam is hiervoor wel een vereiste.

Tip: Apothecary87 Barber Comb is een nette houten kam en is perfect voor het in model brengen van je haar, baard en snor.

Wil je meer tips over baardverzorging lezen of heb je een specifieke vraag over een van onze producten? Hou dan onze blog in de gaten of mail je vraag naar [email protected] Onze experts helpen je graag verder.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter