Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

24 februari 2017

6 redenen om baardolie te gebruiken

Anno 2017 is de baard helemaal terug van weggeweest. Talloze internationale beroemdheden pronken met hun gezichtshaar en ook uit het Nederlandse straatbeeld zijn de vele baarden niet meer weg te denken. Wat met name opvalt is de verzorgde uitstraling van de moderne baard, waarvoor verzorgingsproducten zoals baardolie verantwoordelijk zijn. In dit artikel bespreken we 6 redenen om als man een goede baardolie te gebruiken.

Baardolie voorkomt huidirritatie

Het belangrijkste voordeel van baardolie is de hydraterende werking op de huid. Na enige tijd begint een baard namelijk onvermijdelijk te jeuken. Dat komt door een gebrek aan talgolie voor de steeds langer wordende baardfollikels. Hierdoor wordt de huid steeds droger en raakt deze geïrriteerd door de scherpe puntjes van krullende baardharen. Baardolie hydrateert op effectieve wijze en voorkomt hiermee uitdroging van de huid. Het resultaat is dat je baard niet meer jeukt en ook nog eens prachtig glanst.

Dagelijks gebruik helpt tegen roos

Bijkomend voordeel van dit hydraterende effect is het tegengaan van roos. Want net als in je hoofdhaar, kunnen er ook in je baardhaar schilfers ontstaan. Dit biedt geen verzorgde aanblik en wil je daarom ten koste van alles vermijden. Dagelijks gebruik van baardolie doet wonderen en helpt je al binnen enkele dagen af van die vervelende roos.

Baardolie is voedzaam voor de huid

Baardolie is vaak een combinatie van dragende olie en etherische oliën. Met name de dragende olie, gemaakt van natuurlijke stoffen zoals noten en zaden, is zeer voedzaam voor de huid en heeft een positief effect op de baardgroei. In sommige gevallen worden ook vitamines zoals vitamine E toegevoegd. Hiermee hou jij je huid in topconditie en blakend van gezondheid.

Lekker geurtje

Etherische olie geeft je baard een lekker geurtje en is hiermee zeer bepalend in je keuze voor een bepaald merk. Ben je op zoek naar een olie met een sensuele houtachtige geur, een heerlijke fruitgeur of juist een complexe en elegante mix daarvan? Op onze website vind je een breed aanbod baardoliën in tal van verschillende geuren.

Zachtere baardharen

Hoewel baardolie vooral grote voordelen biedt op het gebied van huidverzorging, plukt ook je baard zelf er de vruchten van. De olie maakt de baardharen namelijk zachter, waardoor je baard minder snel in de huid prikt en makkelijker in model te brengen is. Voor een optimale styling van je baard en snor gebruik je het beste een aanvullend product zoals baardbalsem.

Baardolie voor een mooiere baard

Een goede baardolie voedt en hydrateert niet alleen de huid, maar helpt ook om dode punten in baardharen te herstellen. Hoe langer jij je baard laat groeien, hoe groter de kans op gespleten punten. Naast het gebruik van baardolie is ook een goede algehele verzorging van belang om je baard gezond te houden. Zo is het bijvoorbeeld niet aan te raden om je baard dagelijks te trimmen.

Wil je meer weten over baardolie of heb je een vraag over een van de vele baardoliën in onze webshop? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op via [email protected] Wij geven je graag advies op maat over de beste baardverzorgingsproducten.