Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

6 maart 2019

Hoe krijg ik een glad scheerresultaat?

Met een stoppelbaard of zelfs volle baard maak je als man tegenwoordig goede sier. Maar soms zijn er gelegenheden waar je het liefst gladgeschoren wilt komen opdagen. Gewoon omdat die look past bij de gelegenheid. Denk aan dat ene belangrijke sollicitatiegesprek of die trouwfoto waarvoor je speciaal afgevallen bent. Maar hoe krijg je nu het gladste scheerresultaat? Lees de tips hieronder!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een glad scheerresultaat is onmogelijk te bereiken met een bot scheermes. Daarom is het mes het eerste waar je aandacht aan moet besteden. Koop een scherp mes zoals een goede safety razor of een klassiek open scheermes. Op de website van Mannenzaak vind je een collectie scheermessen van de allerhoogste kwaliteit en allerbeste merken. Aan je mes kan het dan in elk geval niet liggen.

Natuurlijk moet je nog een aantal andere maatregelen nemen om het gladste scheerresultaat te verkrijgen. Dat begint bij het goed schoon en vochtig maken van je gezicht. Warm water maakt de baardharen zacht en bereid je huid voor op de scheerbeurt die komen gaat. De volgende stap is het grondig maar dun inmasseren van de gezichtshuid met een goede scheerschuim of scheerolie. In een ideale situatie doe je dat met een scheerkwast.

Glad scheren doe je zo

Je kunt nu beginnen met scheren. Of je dat voor of na het douchen doet, maakt in principe niet uit. Gebruik de ene hand om je gezichtshuid strak te trekken en hou met de andere het scheermes vast. Druk niet te hard op de huid, maar laat het mes er soepel overheen glijden. Spoel het mesje tussen de scheerstreken door regelmatig af met warm water om het schoon, glad en scherp te houden.

Voor het gladste scheerresultaat scheer je jezelf niet één, maar twee keer. Scheer je gezicht eerst met de groeirichting van de haren mee. Zeep je daarna opnieuw in en scheer nu nog eens tegen de groeirichting in. Doe dit laatste overigens niet bij je snorharen – daar is de huid te smal en gevoelig voor. Heb je sowieso een gevoelige huid? Hou het dan bij één keer scheren met de richting mee om razor burn te voorkomen.

Doe dit na het scheren voor een glad scheerresultaat

Na je scheerbeurt is het tijd voor de nabehandeling. Deze is belangrijk voor een glad resultaat, dus ga hier zeker niet al te gemakzuchtig mee om. Spoel je gezicht eerst na met lauw water en daarna nog eens met koud water zodat de huidporiën zich goed sluiten. Dep hierna voorzichtig droog met een schone en zachte handdoek. Klaar?

Kalmeer de huid met een niet-agressief en alcoholvrij product zoals een goede aftershave. Andere manieren om de gezichtshuid te kalmeren zijn een nabehandeling met talkpoeder of aluin. Vergeet tot slot niet om je scheermes goed te onderhouden. Een scherp mes is nog altijd de belangrijkste factor in een glad scheerresultaat en maakt het scheren bovendien een stuk makkelijker. Succes!