• Lorem ipsum

Waarom talkpoeder gebruiken na het scheren?

9 Aug 2017

Tegenwoordig kennen we talkpoeder vooral als een middeltje om luieruitslag bij baby’s tegen te gaan. Maar van oudsher heeft talk een hele andere functie. De traditionele barbier gebruikt dit mineraal bijvoorbeeld als laatste product in het scheerproces. En als we iets weten, is dat traditionele scheermethoden vaak een hoog comfort bieden.

De grote voordelen van talkpoeder

Een belangrijke eigenschap van talkpoeder is het kalmeren en verfrissen van de huid. Dit is niet alleen waarom het zo goed werkt tegen luieruitslag, maar ook bij andere toepassingen zoals na het scheren. In beide gevallen kan de huid namelijk wel wat kalmering gebruiken. De verfrissende functie is een extra bonus die in je dagelijkse scheer- en verzorgingsritueel natuurlijk goed van pas komt.

Maar hiermee hebben we nog lang niet alle voordelen van talkpoeder besproken. Het mineraal heeft namelijk ook een absorberende functie en neemt zaken zoals vocht en zweet moeiteloos op. Dat laatste is onmisbaar als je jezelf in warme of primitieve omstandigheden scheert (denk hierbij bijvoorbeeld aan vakantie) en zorgt ervoor dat je huid prettig droog blijft aanvoelen.

Talkpoeder heeft tegelijkertijd een verzorgende functie, want veelvoorkomende zaken na het scheren zoals bultjes, irritaties en ingegroeide haren worden ermee voorkomen. Het contrast tussen donkere stoppels op een lichtgetinte huid wordt bovendien minder groot, waardoor je scheerresultaat gladder oogt. Ondanks al deze voordelen, is talk via de website van Mannenzaak ook nog eens heel goedkoop.

Hoe gebruik je talkpoeder na het scheren?

Als je naar de traditionele barbier gaat, is de kans aanwezig dat deze na je scheerbeurt ook talkpoeder gebruikt. Hij brengt het goedje bijvoorbeeld met zijn handen aan op je gezicht en nek, iets wat je zelf thuis ook makkelijk kunt doen. Een andere manier is om een handdoek in te wrijven met een beetje poeder, om hier vervolgens je gezicht mee af te drogen.

Ook aanbrengen met een scheerkwast is een optie. Het is in het bijzonder aan te raden om talkpoeder te gebruiken, wanneer je last hebt van scheerbultjes of huidirritatie door het scheren. Ook als je van nature een vettige huid hebt, kun je talk uitstekend gebruiken om je gezichtshuid na het scheren van een mattere tint te voorzien.

Op dit moment vind je in de webwinkel van Mannenzaak twee populaire talkpoederproducten: Bluebeards Revenge Talc For Men en Suavecito Talkpoeder. Daar waar Suavecito alleen aloë vera heeft toegevoegd, bevat de formule van Bluebeards ook ingrediënten als komkommerextract, Shea Butter en maca olie. Het beste product is dan ook afhankelijk van jouw specifieke wensen.