• Lorem ipsum

Tips over scheren op vakantie

28 Jul 2017

Inmiddels is de vakantieperiode in Nederland weer aangebroken en staan veel mensen op het punt om naar het zonnige buitenland te vertrekken. Ga jij binnenkort ook op reis? Dan verblijf je misschien niet altijd in een luxueus hotel, maar kampeer je liever in de gezonde buitenlucht. Ook als je back to basics gaat, kun je jezelf goed blijven scheren. Mits je onderstaande tips opvolgt.

Goede scheerzeep voor een fris gevoel

Op zonnige vakantieoorden kan het soms flink warm worden en dat voelt niet altijd even hygiënisch. Zeker na een nacht in een bloedhete tent zonder de mogelijkheid om de volgende ochtend uitgebreid te douchen, voel je jezelf soms wat minder fris dan je zou willen. In dat geval is het gebruik van een verfrissende scheerzeep een uitstekend idee.

Voor een goede scheerbeurt heb je, naast je eigen scheerspullen, immers alleen een spiegeltje en beetje water nodig. Gebruik een frisse scheerzeep zoals de Edwin Jagger Scheerzeep Cooling Menthol of de Dr K Soap Company Scheerzeep Lime om jezelf na je scheerbeurt weer een nieuw mens te voelen. Je ruikt lekker en bent weer helemaal klaar voor een nieuwe vakantiedag!

Talkpoeder voor een betere scheerbeurt

Snel en comfortabel scheren is tijdens je vakantie niet altijd eenvoudig, omdat je huid soms vuil, vet of bezweet is. Hét wondermiddel om dit op te lossen is talkpoeder. Dit poeder absorbeert zaken zoals vocht, vetten en oliën, waardoor je fijner kunt scheren met een vuile, bezwete of ingesmeerde huid. Ook na een scheerbeurt zorgt talkpoeder voor een prettig, fris gevoel.

Bij Mannenzaak bieden we onder meer talkpoeder van gerenommeerde merken zoals Bluebeards Revenge (Talc For Men) en Suavecito. Als je tijdens je vakantie helemaal geen omkijken wilt hebben naar je baard, kun je ook besluiten deze te laten staan. Gebruik dan wel een goede baardolie om jeuk te voorkomen en een verzorgde uitstraling te creëren.

Scheerkwast met scheercrème

In de meeste gevallen geldt waarschijnlijk dat je gewoon door wilt gaan met scheren. Natuurlijk streef je daarbij zoveel mogelijk naar een vergelijkbare comfort als thuis. Je kunt er daarom voor kiezen om je scheerkwast gewoon mee te nemen op vakantie, maar we adviseren je wel niet voor een variant met dashaar te kiezen. Dit droogt namelijk minder snel en is daardoor minder geschikt voor op vakantie.

Uiteraard is het ook mogelijk om op reis even helemaal geen scheerkwast te gebruiken. Er bestaat namelijk speciale scheercrème, die zich eenvoudig laat aanbrengen zonder kwast. Welke producten je ook kiest om mee te nemen op reis: ga het liefst voor zo klein mogelijke verpakkingen. In de webshop van Mannenzaak vind je op dit gebied talloze opties.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter