Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

11 maart 2017

Beter scheren met een scheerkwast

Vroeger was scheren met een scheerkwast de gewoonste zaak van de wereld. De opkomst van scheerschuim en scheergel bracht hier echter verandering in. Tegenwoordig scheren steeds meer mannen zich weer met een traditionele kwast. Wij leggen uit wat hiervan de voordelen zijn en waarom iedere man dit eigenlijk zou moeten doen.

Gebruik van de scheerkwast: van noodzaak naar luxe

Het gebruik van de scheerkwast stamt nog uit de tijd dat mannen zich met scheerzeep scheerden. De schuim die tegenwoordig uit een spuitbus komt, moest destijds worden gemaakt met behulp van een scheerkwast. Als man had je in vroeger tijden dus geen keus.

Tegenwoordig is die keuze er wel. Veel mannen scheren zich uit praktische overwegingen met scheerschuim of scheergel, zonder de voordelen van scheren met een kwast te hebben ervaren.

En dat zijn er nogal wat. Om te beginnen masseert en scrubt een scheerkwast op zachte wijze de gezichtshuid, waardoor deze optimaal wordt voorbereid op een scheersessie en minder snel geïrriteerd raakt. Ook komt het schuim met behulp van de kwast makkelijker onder de baardharen en wordt het gelijkmatiger verdeeld. De haren staan hierdoor rechterop als ze worden afgesneden, wat resulteert in een sneller en gladder scheerresultaat.

Scheren met scheerzeep voor optimaal comfort

Scheren met een scheerkwast geeft niet alleen een beter scheerresultaat, maar is ook nog eens prettiger. De draaiende kwastbewegingen voelen aangenaam op je gezicht en het scheren verloopt soepel en pijnloos.

Voor nog meer comfort kun je zelfs een scuttle gebruiken om het scheerschuim warm te houden. Hierdoor ervaar je niet meer het onprettige gevoel van koud scheerschuim op je gezicht en wordt scheren een ware traktatie voor jezelf.

Welke scheerkwast kiezen?

Scheerkwasten zijn er in vele soorten en maten en ook in de webshop van Mannenzaak is de keuze zeer divers. Als je streeft naar een goede prijs-kwaliteitsverhouding, zijn kwasten van varkenshaar een prima keuze. In het begin voelen ze misschien wat hard aan, maar dit effect vermindert na een aantal scheerbeurten.

De veeleisende man kiest voor een scheerkwast van dassenhaar. De haren van de das zijn extreem zacht en resulteren daarom in een zeer comfortabele scheerervaring. Maar pas op: druk de kwast niet te hard tegen je huid, want dan wordt het scheerschuim minder goed verdeeld.

Naast de kwasten van varkens- en dassenhaar, zijn ook varianten van synthetisch materiaal sterk in opkomst. De laatste jaren is er een duidelijke toename in de kwaliteit, waardoor de kwastharen nauwelijks nog te onderscheiden zijn van dierlijke haren.

Heb je aanvullende vragen over scheren met een kwast of wil je meer weten over een product in onze webshop? Laat het ons weten via [email protected] en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.