Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

17 februari 2018

6 scheertips voor beginners

Jarenlang heb je moeten wachten op dat eerste haartje op je kin. Toen dat er eenmaal was, volgde de rest vanzelf. Nu jij net als miljoenen andere mannen op de wereld volwassen baardgroei hebt, is aan jou de keuze wat je hiermee doet. Wil je in de toekomst wellicht een baard, maar vooralsnog je gladde look behouden? Volg dan onderstaande 6 scheertips voor het beste scheerresultaat.

Maak je gezicht vochtig

Heb je de wekker twee keer gesluimerd voordat je eindelijk opstond? Dan is het verleidelijk snel het scheermes over je gezicht te halen voordat je halsoverkop de deur uit gaat. Dat is echter niet verstandig, want het scheren van droge haartjes leidt onvermijdelijk tot wondjes en irritatie. Douche daarom voor het scheren en maak je baard goed vochtig met warm water.

Kies een goede scheerolie

In de schappen van de supermarkt is het nog altijd scheergel wat de klok slaat, maar wist jij dat scheerolie in de meeste gevallen beter is? Olie hydrateert de huid met voedende ingrediënten en zorgt zo voor een optimale bescherming tijdens de scheerbeurt. En ook niet onbelangrijk: het scheerresultaat is waarschijnlijk gladder dan je gewend bent!

Kies een goede scheerkwast

De beste manier om jezelf te scheren is met een scheerkwast. Dat is bovendien zeker niet ouderwets, want voor elke trendy barbier is dit een van de belangrijkste instrumenten in zijn arsenaal. Een scheerkwast helpt om baardharen overeind te brengen en de scheerolie beter in de huid te laten trekken. Belangrijk hierbij is wel dat je een kwalitatief hoogwaardige scheerkwast kiest.

Kies een goed scheermes

Nóg belangrijker dan de scheerkwast is uiteraard het scheermes dat je gebruikt. We adviseren je hier dan ook niet op te besparen en in plaats van de geijkte supermarktmesjes te kiezen voor een klassiek, open scheermes. Ook een safety razor is over het algemeen een uitstekende keuze. Lees hier tips hoe jij je dure scheermes het beste onderhoudt.

Scheer in de juiste richting

Je gebruikte scheerolie, scheerkwast en scheermes kunnen nog zo goed zijn – als je ze niet goed gebruikt, zul je nooit het beste scheerresultaat bereiken. Belangrijk is met name dat je in de richting van je baardgroei scheert, zodat je wondjes en ingegroeide haren effectief voorkomt. Werk vanaf de zijkanten naar het midden zodat de scheerolie langer in kan trekken in de stugge kinharen.

Rond af met een wasbeurt

Klaar met scheren? Was je gezicht dan eerst met een ruime hoeveelheid warm water. Vervolg daarna met koud water en dep tot slot voorzichtig met een zachte handdoek. Dit is de beste manier om huidirritatie te minimaliseren en met een fris gevoel de dag in te gaan. Bonustip: doe een lekkere aftershave op en stap zelfverzekerd de deur uit.