Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

16 juni 2018

Hoe kan ik scheerschuim het beste aanbrengen?

Scheerschuim is het meest populaire product dat mannen over de hele wereld gebruiken in hun streven naar een glad scheerresultaat. Hoewel er in de vorm van scheerzeep en scheerolie uitstekende alternatieven bestaan, zijn de supermarktschappen nog altijd hoofdzakelijk gevuld met scheerschuim. Maar hoe kun je dit product nu het beste aanbrengen en gebruiken?

Waarom scheerschuim gebruiken?

Scheerschuim zit in vrijwel alle gevallen in een bus en dat maakt het een zeer makkelijk middel om aan te brengen. Het is belangrijk dat je dit op de juiste wijze doet, want alleen dan komt de werking van het schuim optimaal tot zijn recht. Het beschermt in dat geval de huid, maakt stugge baardharen zachter en zorgt voor een comfortabele scheerervaring met een glad resultaat.

Het juiste gebruik van scheerschuim begint met de optimale dosering. Onder het motto ‘meer is beter’ kan het verleidelijk zijn je flink uit te leven met de spuitbus, maar er is een punt waarop een overvloed aan schuim averechts begint te werken. Gebruik daarom liever te weinig dan teveel – je kunt dan in een later stadium immers altijd nog meer scheerschuim toevoegen.

Hoe moet ik scheerschuim aanbrengen?

Het aanbrengen van scheerschuim is bijzonder eenvoudig. Spuit een kleine bol scheerschuim in de palm van je linkerhand en breng het met de vingertoppen van je rechterhand (mits je rechtshandig bent – anders werkt het andersom) op je gezicht. Maak met je vingers voorzichtig draaiende en masserende bewegingen, zodat het middel goed intrekt in de gezichtshuid.

Voor de best mogelijke werking laat je het schuim na aanbrengen even inwerken op de huid. Dit maakt de gezichtshuid zacht en gehydrateerd en zorgt voor de beste scheerbeleving. Heb je een bus scheergel in plaats van scheerschuim? Dan wrijf je een pluk gel goed tussen je handen zodat er al snel een mooie schuimlaag ontstaat. De overige stappen zijn hetzelfde als hierboven.

Wat is de beste manier om scheerschuim aan te brengen?

99% van de Nederlandse mannen brengt scheerschuim met zijn handen aan. Neem je echter alleen genoegen met het hoogste scheercomfort en het gladste scheerresultaat? Dan raden we je aan een scheerkwast te gebruiken. Hiermee verdeel je het schuim niet alleen gelijkmatiger over je gezicht, maar ook komt het door de kwastharen beter onder en rond lastig bereikbare baardharen.

Veel mannen denken dat een scheerkwast alleen te gebruiken is met scheerzeep, maar het tegendeel is waar. Bij het aanbrengen van scheerschuim biedt een kwast exact dezelfde voordelen, waaronder het masseren en scrubben van je gezichtshuid en het verwijderen van dode huidcellen. Heb je al een kwast in huis? Probeer deze dan zeker eens uit in combinatie met scheerschuim!