• Lorem ipsum

Wat is de beste scheerkwast?

27 Oct 2017

Scheren met een scheerkwast is anno 2020 weer helemaal in opkomst. Een kwast zorgt voor optimaal scheercomfort, verdeelt het scheerschuim beter over de baardharen en verzekert je van een gladder scheerresultaat. Bovendien is het ook nog eens een stijlvolle manier van scheren. Niet zo gek dus dat de scheerkwast terug is van weggeweest!

Waarom een scheerkwast van dassenhaar?

Scheerkwasten zijn er in tal van soorten en maten en daarom kan de keuze, zeker voor de beginnende scheerder met kwast, best lastig zijn. Sommige producenten claimen de beste resultaten, maar rekenen tegelijkertijd ook torenhoge prijzen. Zijn die kwasten nu echt zoveel beter? Een ding is zeker: voor de beste scheerervaring kies je een scheerkwast van dassenhaar.

Dassenhaar staat bekend om zijn extreem gunstige eigenschappen voor toepassing in een scheerkwast. Het is onder andere de zachtheid van de haren, het waterabsorberende vermogen, de lange levensduur en het schuimcreërende effect dat dassenhaar zo effectief maakt. Wel zijn deze kwasten vaak duurder dan alternatieven van paardenhaar, varkenshaar of synthetisch haar.

Welke scheerkwast van dassenhaar kiezen?

Niet elke scheerkwast van dassenhaar is hetzelfde, want de haren van de das kunnen op verschillende manieren worden toegepast in een kwast. De beste scheerkwast van dit materiaal is zonder twijfel eentje van silvertip dassenhaar. Dit wordt door kenners gezien als het neusje van de zalm, waarvoor slechts zo’n 10% van de haren van de das in aanmerking komt.

Silvertip dassenhaar dankt zijn naam aan het zilverwitte uiteinde, dat zijn natuurlijke kleur heeft verkregen zonder blekingsproces. Dit onderscheidt de haren van een variant als badger dassenhaar, dat nog steeds een goede kwaliteit heeft maar door de producent vaak wel gebleekt is. Het is daarmee een kostenefficiënt alternatief voor silvertip.

De voordelen van een synthetische scheerkwast

Naast dassenhaar, worden scheerkwasten gemaakt van een diversiteit aan andere materialen. Populair zijn onder meer varkenshaar (goedkoop en masserend effect), paardenhaar (hoog waterabsorberend vermogen) en synthetische scheerkwasten. Deze komen steeds dichter in de buurt van de kwaliteit van dassenhaar.

Bijkomend voordeel van een synthetische scheerkwast is de relatief vriendelijke aanschafprijs. Dat is logisch, want het materiaal is minder zeldzaam en lastig te verkrijgen dan de duurdere haren van de das. Wat voor jou de beste scheerkwast is, hangt dan ook af van je wensen en budget. Bekijk hier het uitgebreide aanbod scheerkwasten in de webwinkel van Mannenzaak.