Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

15 maart 2018

Hoe groei ik een indrukwekkende snor?

Trends op het gebied van gezichtsbeharing komen en gaan. Met een flinke baard kun je inmiddels al enige tijd weer gezien worden en ook de snor is bezig aan een ware comeback. Net als een baard, heeft deze echter wel de nodige verzorging nodig. In dit artikel geven wij je daarom tips hoe jij je snor het beste verzorgt en laat groeien.

Geduld is een schone zaak

Ga jij niet voor een dun gestrimd streepje boven je lip, maar voor een échte snor die veel indruk maakt? Dan moet je deze laten groeien als ware het een baard. Een goede snor heb je niet van de ene op de andere dag en geduld is daarom een schone zaak. Hou ten minste rekening met 5 weken groeitijd voordat het resultaat enigszins in de buurt komt van je wensen.

Veel hangt natuurlijk af van de groeisnelheid van jouw persoonlijke gezichtsbeharing. Is er (nog) geen sprake van volle groei, dan neemt het proces langer in beslag. In dat geval raden we aan jouw nieuwe pronkstuk wekelijks steeds langer te trimmen om alle haren op dezelfde lengte te houden. Hierdoor voorkom je een tussenfase met een warrige en ongecontroleerde look.

Hoe verzorg ik mijn snor?

Een snor heeft traditioneel niet het imago van het summum van persoonlijke verzorging. De snordragers uit jouw jeugd, waaronder die oude schoolmeester en die vriendelijke opa, waren immers niet het toonbeeld van modieuze hipheid. Tegenwoordig is die situatie echter totaal anders en spendeert menig ijdele hipster de nodige uurtjes aan het in een perfecte krul brengen van zijn glanzende lipbeharing.

Om een snor ook daadwerkelijk te laten shinen, moet hij net als een baard in goede conditie verkeren. Regelmatige hydratatie doet wonderen op het gebied van soepele baardharen met een gezonde uitstraling. Ook het gebruik van baardolie is een goed bewaard geheim om je snor optimaal te verzorgen. Kammen doe je natuurlijk met een houten snorkam.

Hoe vorm ik mijn snor?

Nadat je een of twee maanden keurig je geduld hebt weten te bewaren, liegt het resultaat er niet om: er prijkt een indrukwekkende streep haar op je bovenlip. Maar: wat nu? Welke vorm geef je eraan mee? In verreweg de meeste gevallen wil je jouw lip uit zowel praktische als esthetische overwegingen vrijhouden. De enige uitzondering hierop is een lange krulsnor.

Daarnaast kun je de vorm van de snor afstemmen op je gezichtsvorm. Breng balans aan en ga voor een smal exemplaar bij een breed gezicht of een kort exemplaar bij een lang gezicht. Trim daarnaast ook je omliggende baardharen op een relatief korte lengte. Zo springt jouw snor er nog steeds uit, zonder al teveel op een eiland te wonen. Succes!