Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

15 maart 2024

Neushaar verwijderen in 5 makkelijke stappen

Als verzorgde man zit je niet te wachten op haren die je neus uitsteken. Helaas groeit neushaar wanneer we ouder worden steeds sneller en is hier weinig aan te doen. Is jouw neushaar te lang? Dan is het tijd om het weg te halen. In dit artikel leggen we uit hoe je jouw neushaar op een gezonde en fijne manier kunt verwijderen in 5 simpele stappen.

Is je neushaar weghalen slecht?

Laten we beginnen met een belangrijke vraag: is het eigenlijk wel een goed idee om je neushaar weg te halen? Het antwoord is: ja en nee. Je neushaar heeft namelijk een belangrijke functie. Het filtert stof, pollen en andere ongezonde deeltjes uit de lucht die je inademt. Dus in principe wil je je neushaar gewoon laten zitten waar het zit.

Er is echter een maar. Soms kan neushaar zo lang worden, dat het uit je neus groeit. Dit kan er onverzorgd uitzien en in dat geval is het prima om je neushaar te verwijderen. Het is dan wel belangrijk dat je het op de juiste manier doet, want bepaalde methoden die vaak worden aangeraden zijn oncomfortabel én kunnen ten koste gaan van je gezondheid.

Hoe kun je je neushaar het beste verwijderen?

Er zijn verschillende manieren om je neushaar te verwijderen:

Met een pincet, epileren of waxen

Het verwijderen van neushaar met een pincet, door het te waxen of te epileren raden wij sterk af. Door je neushaar er met wortel en al uit te trekken, kunnen er kleine wondjes ontstaan in je neus. Die wondjes kunnen gaan ontsteken. Daarnaast verliest je neus zijn beschermende filter tegen ongewenste stoffen als je alle haren er volledig uittrekt.

Bovendien is het eruit trekken van je neushaar ronduit pijnlijk en oncomfortabel, terwijl dit absoluut niet nodig is. Daarnaast ervaren sommige mannen dat neushaar dat ze er volledig uittrekken sneller en dikker terugkomt. Hoewel dit niet wetenschappelijk bewezen is, kan het een extra reden zijn om ver weg te blijven van een pincet, waxen of epileren.

Neushaar knippen

Een veel fijnere en gezondere optie is het om je neushaar te knippen met een klein schaartje. Zo blijven de haartjes op de juiste lengte, verliezen ze niet hun filterende functie en ziet het er netjes uit. Let er wel op dat je niet te diep in je neus knipt. Anders loop je nog steeds het risico om je neusslijmvlies te beschadigen.

Tip: Met een speciaal schaartje voor baard-, snor- en neushaar zoals dit schaartje van Muhle is het knippen van je neushaar heel eenvoudig.

Neushaar trimmen

De handigste en veiligste methode om je neushaar te verwijderen is in onze ogen met een neustrimmer. Dit is een klein apparaatje waarmee je je neushaar in een handomdraai kunt inkorten. In tegenstelling tot bij een schaartje hoef je minder voorzichtig te werk te gaan en ben je in no-time klaar met trimmen.

Je neushaar verwijderen in 5 stappen

Onze favoriete neustrimmer is zonder twijfel de Dovo Klipette. Deze trimmer is gemaakt van roestvrij staal en ligt perfect in de hand dankzij het ergonomisch gevormde handvat. Dovo staat al sinds 1906 bekend om hun hoogwaardige scheermessen en scharen. Met de Klipette doe je als man dus geen concessies als het gaat om kwaliteit.

Hieronder lees je hoe je de Klipette neustrimmer gebruikt om je neushaar in 5 stappen simpel en snel te verwijderen:

  1. Maak de trimmer voor gebruik schoon met wat water en zeep. Spoel hem daarna goed af en droog hem met een schone handdoek.
  2. Kijk in de spiegel en breng de trimmer voorzichtig in je neusgat in, niet dieper dan ongeveer 6 mm. Richt de snijbladen op de zichtbare neusharen die je wilt trimmen. Duw je neus eventueel iets omhoog voor beter zicht.
  3. Draai rustig aan het handvat terwijl je de trimmer zachtjes ronddraait in je neusgat. Beweeg hem daarbij ook voorzichtig in en uit voor het beste resultaat. Oefen niet te veel druk uit om irritatie te voorkomen.
  4. Herhaal dit voor je andere neusgat.
  5. Maak na gebruik de trimmer weer goed schoon met wat water en zeep en bewaar hem op een schone, droge plek Zo blijft hij hygiënisch en gaat hij extra lang mee.

Tip: De Dovo Klipette neustrimmer is verreweg de favoriete neustrimmer van onze klanten om neushaar makkelijk en snel te verwijderen. De gemiddelde beoordeling in reviews is 4,8 van de 5 sterren. Bestel jouw neustrimmer vandaag nog en profiteer van de laagste online prijs en gratis verzending.