Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

31 januari 2024

French crop: zo style jij dit kapsel

Het is al decennialang een van de populairste herenkapsels: de french crop. Deze iconische haarstijl voor mannen blinkt uit door zijn tijdloze charme, veelzijdigheid en gemak tijdens het stylen. In deze gids leggen we alles uit wat je moet weten over de french crop en de beste haarproducten om dit unieke kapsel mee te stylen.

Wat is een french crop?

De french crop is een kort en kenmerkend kapsel voor heren dat zich kenmerkt door de korte zijkanten en achterkant en een langere bovenlaag met rechte pony. De precieze lengte van de zijkanten en achterkant is afhankelijk van de fade die je kiest (bijvoorbeeld een low fade, mid fade of high fade). Met de styling van de lange toplaag kun je alle kanten op.

Wat is de geschiedenis van de french crop?

De french crop stamt uit de jaren 20 van de vorige eeuw en was toen erg populair onder mannen in Frankrijk – vandaar de naam. De french crop past in een trend van kortere herenkapsels die ontstond na de Eerste Wereldoorlog. Soldaten kwamen terug van het front met kortgeschoren hoofden en deze praktische, onderhoudsarme coupes werden populair.

Dit iconische kapsel verspreidde zich snel over Europa en de rest van de wereld en werd een klassieker die de tand des tijds heeft doorstaan. In de loop der jaren zijn er vele varianten op de originele french crop ontstaan, maar de essentie is altijd hetzelfde gebleven: een opvallend contrast tussen een langere bovenlaag en een kortgeschoren zij- en achterkant.

Welke soorten french crop zijn er?

Er zijn verschillende variaties van de french crop:

 • Classic French Crop: Deze heeft de zijkanten en achterkant iets korter geschoren dan de bovenkant en pony. Dit geeft een netjes maar iets subtieler effect dan sommige andere crops.
 • Long French Crop: Voor een iets veelzijdiger kapsel kun je meer lengte op de bovenkant houden. De extra lengte geeft meer mogelijkheden om te spelen met styling, zoals een scheiding of naar achter gekamd.
 • Short French Crop: Voor mannen die weinig willen stylen is de short french crop ideaal. Je kamt simpelweg wat clay of paste door het haar en het zit goed voor de hele dag. Ook handig voor mannen die er netjes uit moeten zien op het werk.
 • Textured French Crop: Door de bovenkant middellang tot lang te houden kun je kiezen voor een textuur met meer definitie. Dit geeft een ruigere, stoerdere look dan de short french crop.
 • Curly French Crop: Mannen met krullend haar kunnen ook een french crop nemen. Laat de krullen net zo lang of kort als je wilt en vraag je kapper om de zijkanten kort te knippen of uit te faden.
 • Skin Fade French Crop: Voor een zeer strak kapsel is de skin fade french crop een optie. Bij een skin fade worden de zijkanten en achterkant zo kort geschoren dat het haar geleidelijk overgaat in de huid.
 • Disconnected French Crop: Bij een ‘disconnected’ kapsel is de overgang tussen de langere bovenkant en kort geschoren zijkanten heel duidelijk en abrupt. Dit geeft een modernere twist aan de traditionele french crop.

Wat zijn de voordelen van een french crop?

De french crop heeft een aantal voordelen:

 • De french crop is een onderhoudsarm kapsel dat zich snel laat stylen.
 • Een french crop staat vrijwel iedereen en past bij alle gezichtsvormen.
 • Een french crop camoufleert beginnende kaalheid en dunner wordend haar.
 • Een french crop is veelzijdig – je kunt variëren met de lengte en styling.
 • Een french crop oogt altijd verzorgd en stijlvol, zelfs bij nonchalante styling.

Hoe style je een french crop?

De styling van een french crop is afhankelijk van je haartype en het effect dat je wilt bereiken. Bij steil haar style je de lange bovenlaag eerder naar achter of opzij met een goede pomade. Bij krullend of golvend haar laat je de natuurlijke structuur beter tot zijn recht komen met matte stylingproducten zoals clay, paste of een definiërende crème.

Beste haarstylingproducten voor een french crop

Dit zijn bij Mannenzaak de 4 meest populaire haarstylingsproducten die geschikt zijn voor mannen met een french crop:

1). Layrite Cement Hair Clay

2). Dapper Dan Matt Paste

3). Uppercut Deluxe Pomade

4). Layrite Natural Matte Cream