Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

30 maart 2023

Help! Ik heb dun haar, wat nu?

Heb jij als man last van haaruitval of dunner wordend haar? Met name bij het ouder worden neemt de kans toe dat je deze problemen zult ervaren. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om dun haar volumineus te stylen en je natuurlijke haargroei te stimuleren. In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten over het bestrijden van dun haar.

Waarom wordt het haar van mannen dunner?

Er zijn vele oorzaken die bijdragen aan het dunner worden van je haar. Hieronder noemen we de 4 belangrijkste:

  • Erfelijkheid. Dun haar of haaruitval zijn vaak te herleiden naar de genen van de familie. Hadden jouw vader of opa op jonge leeftijd al last van dunner worden haar? Dan is de kans helaas groter dat jij dat hetzelfde zult ervaren.
  • Leeftijd. Dit is een belangrijke factor voor dunner haar bij mannen. Je haar wordt van nature dunner naarmate je als man ouder wordt. Dit komt door de afname van het aantal haarzakjes en een verminderde bloedtoevoer naar de hoofdhuid.
  • Stress. Hoewel deze factor vaak over het hoofd wordt gezien, is stress een ware sluipmoordenaar voor je haargroei. Stress leidt tot een minder goede doorbloeding van de hoofdhuid en een tekort aan voedingsstoffen die nodig zijn voor haargroei.
  • Levensstijl en voeding. Een tekort aan belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer, eiwitten en vitamine D draagt bij aan haaruitval en dunner wordend haar. Ook een ongezonde levensstijl met veel alcohol en weinig beweging is funest voor haargroei.

Hoe kan ik dun haar dikker maken?

Het bestrijden van dun haar begint met het aanpakken van de hierboven genoemde oorzaken. Je erfelijkheid en leeftijd kun je niet veranderen, maar je stressniveau, levensstijl en voeding wel. Probeer stress te verminderen door regelmatig te mediteren of ontspannen, eet een gezond dieet en zorg voor voldoende slaap en beweging. Dit is de basis.

Daarnaast zijn het met name haarproducten die invloed hebben op de snelheid waarmee je haar dunner wordt. Zo is het belangrijk om alleen milde en natuurlijke haarproducten te gebruiken, die geen synthetische of agressieve stoffen bevatten. Ook zijn er shampoos en conditioners met eiwitten en andere voedingsstoffen die de haargroei ondersteunen.

Tip: Truefitt & Hill Thickening Shampoo is een luxe haarshampoo die speciaal is gemaakt om fijn en dunner wordend haar te voeden, beschermen en versterken. De unieke formule bevat derivaat van erwtenscheuten en een anti-aging eiwit voor zichtbaar meer dikte en body.

Hoe kun je dun haar het beste stylen?

Bij Mannenzaak bieden we de beste producten voor het stylen en verzorgen van dun haar. Hoewel niet al deze producten je haar daadwerkelijk voller en dikker maken, laten ze het er op zijn minst voller en dikker uitzien. Maar hoe haal je het maximale uit deze haarstylingsproducten? Hieronder 3 tips voor het optimaal stylen van dunner haar:

1). Gebruik een föhn. De föhn is een goed bewaard geheim van veel mannen met een vol kapsel. Je gebruikt een föhn om je haar te liften en zo meer volume te geven. Houd de föhn op een afstand van ongeveer 15 cm van je haar en beweeg van de wortels naar de punten.

2). Kies het juiste kapsel. Lang haar heeft de neiging in te zakken en kan er hierdoor dunner uitzien. Ga hierdoor bij voorkeur voor een korter kapsel met meer textuur en volume. Vermijd kapsels die te glad zijn, omdat deze je haar er dunner kunnen laten uitzien.

3). Breng haarproducten goed aan. Gebruik niet teveel haarstylingsproduct, want hierdoor wordt je haar zwaar en gaat het hangen. Kies voor een product met een lichte hold en hooguit een medium glans, zoals Suavecito Light Hold Pomade.