Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

19 maart 2019

Hoe krijg ik dikker en voller haar?

Niet elke man is gezegend met een volle of dikke bos haar. Maar geloof ons: in vrijwel alle gevallen kun jij je haar volumineuzer laten lijken dan het eigenlijk is. Een volle haardos is een wens van veel mannen en bovendien verrassend gemakkelijk te realiseren. Pas de onderstaande 5 tips toe om je dunne haar op natuurlijke wijze dikker en voller te maken:

Minder wassen

Je haar wassen met shampoo geeft je een verzorgd en schoon gevoel. Een nadeel heeft het echter ook: het verwijdert de natuurlijke oliën op je hoofdhuid, waardoor je haar gaat hangen en dunner wordt. En ja – ook volumeshampoo heeft dit effect bij overmatig gebruik helaas. Was je haar daarom hooguit om de dag en doe een beetje rustig aan met de shampoo. Met name agressieve anti-roosshampoos staan bekend om het weliswaar roosvrij, maar ook futloos maken van je haar.

Minder borstelen

Net als de shampoo is ook de haarborstel een product dat je met mate moet gebruiken. Natuurlijk wil je als man met langer haar niet rondlopen met een haardos vol klitten, maar besef wel dat borstelen je haar letterlijk uitdunt. Tijdens het borstelen worden veel haren losgetrokken en dat is met name het geval als je pas uit de douche stapt. Borstel je natte haar dus nooit en wees bij droog haar enigszins terughoudend – gebruik op zijn minst een goede kam of borstel.

Meer naar de kapper

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar juist een knipbeurt kan precies zijn wat jouw haar nodig heeft om dikker en voller te worden. Na verloop van tijd splijten je haarpunten namelijk, waardoor ze onderaan een stuk dunner lijken. Op tijd naar de kapper gaan helpt om deze dunne punten te voorkomen. Waarschijnlijk heeft je kapper bovendien de nodige trucjes om je kapsel voller te laten lijken (denk aan verhoudingen) en daarom kan een regelmatige knipbeurt geen kwaad.

Gezonder leven

Je haar is net als bijvoorbeeld je huid een reflectie van je innerlijke gezondheid. Het heeft bepaalde voedingsstoffen nodig om gezond te glanzen en vol en dik te kunnen groeien. Belangrijk zijn onder meer omega 3-vetten, peulvruchten en noten. Drink ook voldoende water, want op een droge hoofdhuid ziet je kapsel er sneller dun en futloos uit. Probeer tot slot stress te vermijden, want dat leidt tot een verminderde gezondheid – en als we de verhalen moeten geloven ook tot grijze haren!

Betere haarproducten

Hoewel een dikke en volle haardos begint met het toepassen van bovenstaande tips, zijn er gelukkig een aantal producten die ook hun steentje bijdragen. Shampoo en conditioner speciaal voor de man voeden jouw hoofdhuid en haren en geven je kapsel meer volume. Let bij conditioner wel op het aanbrengen: gebruik niet teveel en breng alleen aan op de punten van het haar. Wil jij je baard ook voller maken? Lees dan deze tips.