Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

20 januari 2023

Hoe föhn ik mijn haar als man?

Veel mannelijke acteurs en modellen hebben een volumineus kapsel, dat er natuurlijk uitziet maar tegelijkertijd moeiteloos in model blijft. Ondanks dat jij de beste stylingproducten gebruikt, weet je met jouw haar maar niet hetzelfde resultaat te bereiken. Wat is hun geheim? Het enige juiste antwoord is het antwoord dat je niet wilt horen; de föhn!

Waarom moet ik mijn haar föhnen als man?

Sommige mannen zien de föhn nog altijd als een exclusief apparaat voor hun vrouw of vriendin. Want föhnen; dat is toch alleen nodig als je heel lang haar hebt dat je snel wilt drogen? In werkelijkheid is de föhn veel meer dan alleen een handige haardroger. Het is in potentie het beste stylinginstrument in je arsenaal, mits je weet hoe je het moet gebruiken.

Föhnen doet twee dingen met je haar: het brengt het in de richting die je wilt en geeft er meer volume aan. Hierdoor zit je haar al in model voordat je begint met het te stylen en geef je er met een stylingproduct alleen nog maar een finishing touch aan. Niet alleen heb je hierdoor minder haarproduct nodig, maar ook is het eindresultaat veel professioneler.

Wat moet ik doen vóór het föhnen?

Hoewel we de föhn aanbevelen voor elke man die een beter dan gemiddeld kapsel wil, is het belangrijk om te weten hoe je deze moet gebruiken. Bij het föhnen komt namelijk directe hitte vrij, wat je haar kan beschadigen en er dof of futloos kan laten uitzien. Hierdoor wil je niet langer föhnen dan nodig en je haar op de juiste manier voorbereiden op een föhnbeurt.

Voordat je je haar gaat föhnen, is het essentieel dat het schoon is. Een vochtinbrengende shampoo reinigt het haar en helpt het om natuurlijke oliën te behouden. Hierdoor wordt het minder kwetsbaar voor droogte, pluizen en breken. Hanz de Fuko Dry Shampoo heeft een vochtinbrengende formule en is snel op droog haar aan te brengen.

Naast het reinigen en hydrateren van je haar, wil je het ook beschermen met een goede haartonic. Een haartonic zoals Reuzel Grooming Tonic is speciaal ontwikkeld om je haar te beschermen tegen de hitte van een föhn en zorgt tegelijkertijd voor meer volume en textuur. Wat ons betreft is dit product dé ideale prestyler.

Hoe föhn ik mijn haar als man?

Het föhnen van je haar als man is in de basis vrij eenvoudig. Houd de föhn ongeveer 20 cm van je hoofd en richt deze op het deel van je haar dat je wilt stylen. Gebruik een ronde borstel om het haar omhoog te draaien en beweeg de föhn intussen met kleine bewegingen heen en weer. Zo voorkom je dat de hitte zich te geconcentreerd op één plek richt.

Wil je meer volume geven aan je kapsel? Föhn je haar dan enige tijd in de tegengestelde richting waarin je het wilt stylen. Je zult merken dat je kapsel hierna veel meer volume heeft. Merk je dat de föhn weinig vat lijkt te krijgen op je haar? Dan heb je waarschijnlijk dik of vol haar en heb je een föhn met een krachtiger luchtstroom nodig voor het beste resultaat.

Zit je haar eenmaal in model, dan kun je je haarstijl fixeren door de föhn op standje koud te zetten. Even naföhnen met koude lucht zal de haarschubben sluiten en een natuurlijke glans geven aan je kapsel. Breng tot slot een beetje stylingproduct aan zoals clay, paste, crème of pomade en je hebt ineens het kapsel dat tot nu toe altijd onbereikbaar leek. Succes!