• Lorem ipsum

Wat is het verschil tussen clay, paste, crème en pomade?

13 Apr 2019

Clay

Clay is een relatief stroef en droog haarproduct waarmee je makkelijk een sterke hold en matte finish creëert. Ideaal voor een piekerige of uitbundige look en al helemaal als je haar wat aan de dunne kant is. Haarklei maakt je haar namelijk voller en geeft het meer volume, vooral als je het aanbrengt in handdoekdroog haar dat je vervolgens föhnt. Voor mannen met dikker haar is dit product soms minder geschikt, omdat de stroeve clay zich dan minder makkelijk door het kapsel laat verdelen.

Paste

Paste is een product met een lagere hold en stroefheid dan haarklei en laat zich het beste vergelijken met wax. Wel is haarpasta over het algemeen wat natter dan wax en is het hierdoor makkelijker om je kapsel gedurende de dag meerdere keren opnieuw te stylen. Paste is bovendien makkelijk te verdelen in het haar en in tegenstelling tot clay bij uitstek geschikt voor mannen met dikker haar. De meeste haarpasta’s geven je kapsel flink wat glans, maar er zijn ook mattere varianten verkrijgbaar.

Crème

Crème is een nog natter product dan paste en heeft doorgaans een vrij lage of hooguit medium hold. Haarcrème is geliefd bij mannen met dik, lang, golvend of krullend haar en werkt goed om weerbarstige lokken in toom te houden. Ook voor kortere haarstijlen komen crèmes van pas, maar dan vooral voor kapsels met een out of bed of messy look. Crème is een ideaal product als je wat controle wilt over je nonchalante haarstijl, maar geen superstrak kapsel hoeft.

Pomade

Last but not least: pomade. Dit is een product dat bijna net zo nat is als een cream en verkrijgbaar is op water- of op oliebasis. Het maakt nogal verschil welke je kiest, want de olievariant is een stuk vetter en minder makkelijk uitwasbaar dan pomade op waterbasis. Hoe dan ook zijn beide varianten geschikt voor iedereen die op zoek is naar een klassieke slick look zoals in de jaren 50 of 60. Denk aan nozems, Elvis Presley en Johnny Cash.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter