Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

13 april 2019

Wat is het verschil tussen clay, paste, crème en pomade?

De kans dat je kapsel ’s ochtends als je wakker wordt direct goed zit, is klein. Tenzij je natuurlijk een out of bed-look nastreeft. Normaal gesproken moet je jouw haar echter eerst stylen voordat je met een fijn gevoel de deur uit kan. Je kunt dit doen met verschillende stylingsproducten zoals clay, paste, crème of pomade. Maar wat is het verschil hiertussen en welk product is het meest geschikt voor jouw kapsel? Hieronder zetten wij voor elk product op een rij wat je moet weten:

Clay

Clay is een relatief stroef en droog haarproduct waarmee je makkelijk een sterke hold en matte finish creëert. Ideaal voor een piekerige of uitbundige look en al helemaal als je haar wat aan de dunne kant is. Haarklei maakt je haar namelijk voller en geeft het meer volume, vooral als je het aanbrengt in handdoekdroog haar dat je vervolgens föhnt. Voor mannen met dikker haar is dit product soms minder geschikt, omdat de stroeve clay zich dan minder makkelijk door het kapsel laat verdelen.

Onze tip voor een goede clay: Hanz de Fuko Claymation biedt een super hoge hold met een ultieme soepelheid voor het bereiken van perfecte, semi-matte kapsels.

Paste

Paste is een product met een lagere hold en stroefheid dan haarklei en laat zich het beste vergelijken met wax. Wel is haarpasta over het algemeen wat natter dan wax en is het hierdoor makkelijker om je kapsel gedurende de dag meerdere keren opnieuw te stylen. Paste is bovendien makkelijk te verdelen in het haar en in tegenstelling tot clay bij uitstek geschikt voor mannen met dikker haar. De meeste haarpasta’s geven je kapsel flink wat glans, maar er zijn ook mattere varianten verkrijgbaar.

Onze tip voor een goede paste: Pacinos Matte is een haarpaste met een medium hold en matte finish. Het product biedt langdurige definitie en een natuurlijke look.

Crème

Crème is een nog natter product dan paste en heeft doorgaans een vrij lage of hooguit medium hold. Haarcrème is geliefd bij mannen met dik, lang, golvend of krullend haar en werkt goed om weerbarstige lokken in toom te houden. Ook voor kortere haarstijlen komen crèmes van pas, maar dan vooral voor kapsels met een out of bed of messy look. Crème is een ideaal product als je wat controle wilt over je nonchalante haarstijl, maar geen superstrak kapsel hoeft.

Onze tip voor een goede crème: Pacinos Crème is een sculpting wax crème met een medium hold die veel definitie geeft en het haar met een medium glans achterlaat.

Pomade

Last but not least: pomade. Dit is een product dat bijna net zo nat is als een cream en verkrijgbaar is op water- of op oliebasis. Het maakt nogal verschil welke je kiest, want de olievariant is een stuk vetter en minder makkelijk uitwasbaar dan pomade op waterbasis. Hoe dan ook zijn beide varianten geschikt voor iedereen die op zoek is naar een klassieke slick look zoals in de jaren 50 of 60. Denk aan nozems, Elvis Presley en Johnny Cash.

Onze tip voor een goede pomade: BluMaan's Fifth Sample Styling Mask Pomade geeft een langdurige hoge hold en een gezonde glans aan je haar.