Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

9 februari 2019

Help, ik word kaal! Wat nu?

Liggen er elke ochtend na het ontwaken meer haren op je hoofdkussen dan je lief is? Of heb je ineens inhammen die er vorige winter nog niet waren? Wees getroost: je bent zeker niet de enige man die met haarverlies (en in sommige gevallen kaalheid) te maken heeft. Hoewel je het proces van haarverlies niet compleet kunt stoppen, kun je een aantal dingen doen om het flink te vertragen:

Stop met heet douchen

Je huid en haar zijn (letterlijk) onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wat slecht is voor je huid, is dat vaak ook voor je haar en vice versa. Alleen daarom al is het verstandig om voortaan niet meer te heet te douchen. Heet water beschadigt de haarwortels in je hoofdhuid en maken de haren breekbaarder en dunner. Natuurlijk is er nog altijd niets mis met een warme douche, maar ga bij voorkeur niet hoger dan een watertemperatuur van zo’n 38 graden.

Gebruik de juiste haarborstel

Ben jij als man de trotse eigenaar van halflange of zelfs lange lokken? Dan moet je wel een haarborstel gebruiken om je haar glanzend, klitvrij en in model te houden. De ene haarborstel is echter de andere niet. Met name metalen exemplaren zijn funest voor je haar en dragen door haarbeschadiging bij aan sneller haarverlies. Het beste zijn houten borstels met zwijnenharen, zoals de stijlvolle Military Borstel voor mannen van Bluebeards Revenge.

Wees trots op je grijze lokken

Natuurlijk voldoe jij als man graag aan het ideale stereotype van tall, dark and handsome. Maar begint je gitzwarte kapsel langzaamaan grijs te worden bij de slapen? Dan is het verleidelijk om die bus met verf te pakken. Doe dat echter liever niet, want de chemicaliën in verf tasten je hoofdhuid en haren aan. Het resultaat: door verven wordt je haar sneller dun en treedt er eerder haarverlies op. Als je haar je lief is, neem je dus ook die grijze lokken voor lief!

Kies betere haarproducten

Net zoals verf een slechte invloed heeft op je haar en hoofdhuid, geldt dat ook voor bepaalde haarproducten. Met name goedkope producten die je tegenkomt in het gemiddelde supermarktschap bevatten vaak alcohol (propyleenglycol), kleurstoffen en conserveermiddelen. Deze stoffen veroorzaken huidirritatie, haarbeschadiging en haarverlies.

Het beste gebruik je haarproducten zonder propyleenglycol, SLS en parabenen. Zoals de producten van Baxter of California bijvoorbeeld. Speciaal ontwikkeld voor mannen om de opbouw van giftige stoffen zoals DHT (een mannelijk hormoon met een schadelijk effect op de groeicyclus van het haar) tegen te gaan. Producten zonder dit soort stoffen zijn overigens ook beter voor je baard.