• Lorem ipsum

Waarom moet ik baardshampoo gebruiken?

24 Sep 2018

Voor je haar gebruik je niet hetzelfde verzorgingsproduct als voor je lichaam. Tenzij je kiest voor een 2-in-1-product, maar dan weet je dat je in kwalitatief opzicht concessies doet. Om diezelfde reden is het belangrijk om te kiezen voor een aparte shampoo voor je baard. In dit artikel leggen we uit waarom je als man tegenwoordig écht baardshampoo wilt gebruiken.

Gewone shampoo is niet geschikt voor je baard

Je eerste vraag is misschien: waarom geen gewone shampoo? De reden is simpel. Gewone shampoo is ontwikkeld met een totaal ander doel in het achterhoofd. Het product moet de hoofdhuid reinigen en vuilresten in het haar weghalen. Denk bijvoorbeeld aan huidschilfers en oude gelresten. Dit maakt shampoo bij uitstek geschikt om je haar te wassen, maar minder geschikt voor je baard.

De meeste haarshampoo in de supermarkt bevat namelijk het ingrediënt Sodium Lauryl Sulfaat (SLS). Dit synthetische ingrediënt blinkt uit in het reinigen van je haar en hoofdhuid, maar heeft – zoals veel kunstmatige stoffen – een belangrijk nadeel: het droogt de huid en haren uit. Als reinigingsmiddel haalt SLS vetten weg en daarmee ook de natuurlijke oliën in je huid en haar.

Baardshampoo hydrateert en droogt niet uit

Het zijn juist deze natuurlijke oliën die je haar en huid voeden en beschermen. Bij het wassen van je haar is de schade nog wel te overzien. Een ietwat droge hoofdhuid gaat immers verborgen onder je kapsel en in het haar gaat al meestal weer een (vette) gel. Maar was jij je baard en dus gezichtshuid met een gewone shampoo? Dan is het natuurlijk een compleet ander verhaal.

Het wassen van je baard met gewone shampoo resulteert al snel in een droge en geïrriteerde gezichtshuid. Dat is zeker niet handig tijdens de komende herfst en winter, waar veelvuldig binnen zitten in droge en verwarmde ruimtes deze huidproblemen bij veel mensen nog eens versterkt. De oplossing is gelukkig simpel: gebruik baardshampoo.

Hoe moet ik baardshampoo gebruiken?

Baardshampoo bevat meestal geen kunstmatige stoffen zoals SLS en bestaat voornamelijk uit niet-agressieve en natuurlijke ingrediënten. Hierdoor droogt baardshampoo je gezichtshuid en baardharen niet uit, maar hydrateert het ze juist. Tegelijkertijd is het product net zo effectief in het verwijderen van vuiligheid als reguliere shampoo.

Het gebruik van baardshampoo doe je het best als onderdeel van je dagelijkse baardverzorgingsritueel. Was je baard liefst meerdere keren per week en doe dit als eerste stap in je verzorgingsritueel. Daarna kun je ook nog baardolie aanbrengen – nog een product dat uitdroging van huid en haar tegengaat. Baardshampoo en baardolie vullen elkaar dan ook uitstekend aan!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter