• Lorem ipsum

Waarom is baardverzorging zo belangrijk?

14 Jul 2017

Steeds vaker zie je tegenwoordig mannen met perfect gemodelleerde baarden. Deze mix tussen een stoere en verzorgde uitstraling is zeer populair en ook voor jou makkelijk te bereiken. Toch moet je er wel een klein beetje moeite voor doen – een goede baardverzorging is namelijk essentieel om het gewenste resultaat te behalen. Hieronder leggen we uit wat de voordelen zijn van een dagelijks baardverzorgingsritueel voordat je de deur uitgaat.

Baardverzorging resulteert in een goede hygiëne

Net als bij de rest van je lichaam, is hygiëne de belangrijkste motivatie voor het verzorgen van je baard. Een goede hygiëne is de pijler onder je gezondheid en zorgt ervoor dat je elke dag weer lekker in je vel zit. Eigenlijk is het goed wassen van je baard niet meer dan logisch. Denk er maar eens over na; je gaat toch ook niet de deur uit, zonder dat de rest van je lichaam schoon is?

Het wassen van je baard doe je natuurlijk met water en af en toe een goede baardshampoo. Net als bij reguliere shampoo is het belangrijk het product niet elke dag te gebruiken, want dat zorgt ervoor dat je baardhaar zijn natuurlijke glans en uitstraling verliest. Speciaal hiervoor verkopen we bij Mannenzaak alleen milde shampoovarianten die de natuurlijke olie in je haar zoveel mogelijk ongemoeid laten.

Baardverzorging resulteert in een snelle baardgroei

Het uitgebreid verzorgen van je baard lijkt in het begin misschien een beetje overbodig. Als je begint met het laten groeien van een baard heb je immers maar één zorg – je wilt dat hij zo snel mogelijk groeit. Omdat je de baard toch nog niet in het gewenste model kunt stylen, heb je een broertje dood aan de verzorging.

Toch is het geen goed idee om het verzorgen van je baard in dit stadium over te slaan. Een goede verzorging van je baard met producten zoals baardbalsem en baardolie draagt namelijk bij aan een snellere baardgroei. Dat komt onder andere door de voedende en hydraterende werking. Besteed daarom vanaf het begin direct aandacht aan de verzorging van je baard.

Baardverzorging resulteert in een mooie styling

Als jij ook zo’n strakke baard wilt als veel van de huidige mannelijke modellen, is goede baardverzorging onontbeerlijk. Het verzorgen van je baard gaat in veel gevallen namelijk samen met het stylen ervan. Tijdens het aanbrengen van producten zoals baardbalsem en baardolie, breng je jouw baardhaar tegelijkertijd in model.

Na het aanbrengen van deze producten, sluit je jouw dagelijkse baardverzorgingsritueel af met het goed doorkammen van je baard. Zo stimuleer je de haren om in de juiste richting te groeien en creëer je ook nog eens exact het gewenste model. Gebruik bij voorkeur wel een speciale houten baardkam, want deze levert betere resultaten op dan een gewone kam. Succes!