Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

19 mei 2017

Baardbalsem voor styling én conditionering

Als trouwe lezer van onze blog weet je inmiddels dat een goede baardverzorging onontbeerlijk is om de baard van je dromen te realiseren. Producten zoals baardolie, baardshampoo en de baardkam spelen daarin een belangrijke rol. Maar net zo belangrijk is baardbalsem, dat je baard de gewenste vorm geeft en ondertussen ook nog eens verzorgt.

Wat is baardbalsem precies?

Baardbalsem is een cruciaal onderdeel van baardverzorging en dient meerdere doelen. Het product is bedoeld voor zowel conditioneren als styling, waardoor het de baardharen conditioneert, hydrateert én verzacht. Vanwege deze eigenschappen is het aan te raden de balsem in de praktijk te gebruiken als een soort leave-in conditioner.

Door de veelzijdige toepassingsmogelijkheden bevat baardbalsem meerdere ingrediënten. Zo bevatten veel balsems oliën voor het conditioneren, bijenwas voor het verzachten en shea boter voor het stylen. De exacte samenstelling verschilt uiteraard per product, maar het is juist deze unieke mix van ingrediënten die ervoor zorgt dat balsems steeds populairder worden in het dagelijks gebruik.

De voordelen van balsem

De stijgende populariteit is overigens niet zo vreemd, want het gebruik van baardbalsem biedt vele voordelen. Dankzij de extra conditionering en hydratatie blijft je baard gedurende de hele dag uitstekend gevoed en gehydrateerd, waardoor de gezondheid van de baardharen verbetert en je baardgroei sneller verloopt.

Misschien nog wel het belangrijkste voordeel zijn de uitstekende stylingeigenschappen, want met de juiste baardbalsem is stylen werkelijk een fluitje van een cent. Je geeft je baard niet alleen in een handomdraai vrijwel elke gewenste vorm, maar geniet ook nog eens van het verzorgde glanseffect en het lekkere geurtje van de door jou uitgekozen balsem.

Hoe baardbalsem gebruiken?

Het gebruik van baardbalsem is in de praktijk heel eenvoudig. Doe je vinger in de pot en smeer er een klein beetje balsem op. Hoe langer je baard, hoe meer balsem je gebruikt. Laat het product smelten tussen je vingers en wrijf het vervolgens enigszins uit over je handpalm. Wrijf eerst vanuit de nek naar boven en ga daarna van boven naar beneden.

Hoe dieper je met je vingers tussen de baardharen wrijft, hoe beter de conditionering en hydratatie en hoe beter het model gedurende de dag blijft zitten. Gebruik eventueel een kam voor een nog nettere uitstraling. Heb je vragen over het gebruik van baardbalsem als onderdeel van jouw dagelijkse baardverzorging? Vraag het ons vrijblijvend via [email protected].