Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

25 maart 2017

De voordelen van een klassiek open scheermes

Wil je een optimaal glad scheerresultaat, dat nagenoeg zonder huidirritatie tot stand komt? Dan kunnen we je het gebruik van een klassiek open scheermes sterk aanraden. Zo’n mes is vlijmscherp en biedt daarmee uiteenlopende voordelen ten opzichte van de scheermesjes zoals die tegenwoordig in de meeste winkels liggen. In dit artikel belichten we ze uitgebreid.

Scheertraditie met rijke historie

Een open scheermes wordt tegenwoordig gezien als de ultieme luxe voor de trendbewuste man. Een bijzondere ontwikkeling, want vroeger was deze manier van scheren niet meer dan normaal. Tot aan de Tweede Wereldoorlog lieten de meeste mannen zich door de kapper scheren. Een traditie die nu weer in ere wordt hersteld, getuige de sterke opkomst van de barbier.

De ouderwetse kapper en barbier hebben een overeenkomst: beiden maken ze gebruik van een open scheermes om een professioneel scheerresultaat te bereiken. Zo’n klassiek mes is lang, vlijmscherp en kan na gebruik weer terug in de schede worden geklapt. Een instrument om dus met de nodige voorzichtigheid te behandelen.

Scheren wordt weer een beleving

Na een tijdperk waarin vooral prijs en gebruiksgemak de aankoopbeslissing van de consument domineerden, streeft de moderne man steeds vaker naar kwaliteit. Scheren wordt niet meer vluchtig gedaan, maar is een ontspannende ervaring op zich waar best de tijd voor genomen mag worden. En het eindresultaat is er ook naar.

Want de meerdere mesjes in de moderne scheermessen ten spijt, biedt niets zo’n glad scheerresultaat als een klassiek open scheermes. Het gebruik van kwalitatief hoogwaardige producten zoals een scheerkwast en een scheercrème is hierbij bepaald geen overbodige luxe. Na een scheerbeurt voel je je weer glad, verfrist en als herboren!

Scheren met klassiek open mes: een vak apart

Scheren met een klassiek open scheermes is echter een vak apart. Daar waar elke man deze kunst vroeger tot in de vingertoppen beheerste, is het een vaardigheid die de moderne man zichzelf in veel gevallen weer eigen moet maken. Na een aantal keer oefenen heb je het gelukkig snel onder de knie en is het eindresultaat zeker de moeite waard.

Dep je gezicht voor het scheren eerst met een warme, vochtige doek om de poriën van je gezichtshuid te openen. Zeep je gezicht in met een scheerkwast en begin na enige tijd inwerken met scheren. Scheer aanvankelijk in de richting van de baardharen mee en trek de huid strak tijdens het scheren. Herhaal deze stappen vervolgens, maar ga nu tegen de baardgroeirichting in.

Open scheermessen van de hoogste kwaliteit

Klaar? Spoel je gezicht goed af en droog het scheermes grondig af. Berg het daarna volledig droog op om het mes zo lang mogelijk in optimale conditie houden. Dit zorgt ook voor het gladste scheerresultaat.

Ben je nog op zoek naar een goed open scheermes? Bij Mannenzaak hebben we prachtige klassieke messen van het gerenommeerde merk Bluebeards Revenge, zoals de Shavette Razor en de Broadsword Straight Razor.

Voor vragen over deze producten of de klassieke methode van scheren, kun je altijd contact met ons opnemen. Stuur een mailtje naar [email protected] en onze scheerspecialisten voorzien je van advies op maat.