Hoe houd ik mijn snor in toom?

hoe-houd-ik-mijn-snor-in-toom
Je geniet tijdens deze mooie dagen van een zomerse salade, maar plotseling voel je iets prikken in je onderlip. Het is je snor! Dit is een herkenbaar scenario voor vele besnorde mannen en betekent vooral dat jij de haargroei op je bovenlip iets teveel vrij baan hebt gegeven. Voor een optimaal comfort en dito uitstraling houd jij je snor op de volgende manieren in toom:

Kam je snor regelmatig

Ben jij al de gelukkige eigenaar van een snorkam? Zo niet, dan adviseren wij je hier snel verandering in te brengen. Meer dan een gewone kam, is een snorkam namelijk bij uitstek geschikt voor het in model brengen van je snor. Dat komt onder andere door de fijne kamtanden, die een uitstekende grip garanderen op de snorharen en het kammen zo een stuk makkelijker maken.

Een snorkam is eigenlijk een must voor elke man die geen concessies wil doen aan zijn gezichtshaar. Je kunt de kam namelijk niet alleen gebruiken voor je snor, maar net zo goed voor je baard. Zeker bij mannen met een stevige baardgroei helpt zo’n kam om weerbarstige haren in model te houden. Een snorkam neem je door zijn kleine formaat bovendien overal eenvoudig mee naartoe.

Knip je snor in model

Soms kun je kammen wat je wilt, maar zonder het gewenste resultaat. Vanaf een bepaalde lengte zitten je snorharen immers hinderlijk in de weg. Er zit dan niets anders op: je zet de schaar erin met een speciale snorschaar! Het is wel raadzaam om de snorharen eerst goed recht naar beneden te kammen met je snorkam, zodat je overal een gelijke kniplengte realiseert.

Het knippen van je snor met een snorschaar is niet moeilijk, maar je moet wel zorgvuldig te werk gaan. Hou de schaar parallel aan de bovenkant van je lip en knip de snorharen af langs de vorm van je mond voor een natuurlijk eindresultaat. Knip niet meteen teveel af, want voor de beste look moeten de snorharen je bovenlip blijven toucheren.

Style je snor met snorwax

Is je snor weer helemaal pico bello in orde? Dan is het tijd om de finishing touch aan te brengen. Breng je snor in model met een goede snorrenwax om je geheel eigen stijl te creëren. Een klein beetje wax is al voldoende voor een verzorgd resultaat. Laat de wax eerst even warm worden tussen je vingers voor een makkelijkere aanbrenging op de snorharen.

Hoe je de wax het beste verdeelt, hangt af van de specifieke look die je jouw snor wilt geven. Wil jij je snor vooral in toom houden? Smeer de wax dan in alle snorharen. Streef je naar een klassieke stijl met krullende snorpunten? Breng de snorrenwax dan alleen aan in de punten van je snor. Voor een extra hold voeg je tot slot nog wat talkpoeder toe.