Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

28 april 2019

Hoe was ik clay, paste, crème en pomade uit mijn haar?

In het vorige artikel heb je kunnen lezen wat de voordelen zijn van clay, paste, crème en pomade. Voor elk kapsel is er wel een geschikt product, alleen wil je het die avond of ochtend erna weer uit je haar krijgen. Dat gaat niet altijd makkelijk en zeker niet bij waxachtige producten. Gelukkig zijn er een aantal trucs die je kunt toepassen om haarproduct effectief uit je haar te verwijderen:

Smeer shampoo in droog haar

Lukt het zelfs met flink inzepen tijdens het douchen niet om een haarproduct helemaal te verwijderen? Dan komt het misschien door het stromende water. Dat verdunt de shampoo namelijk, waardoor deze een minder vetverwijderend effect heeft. Dat geldt helemaal als je doorgaans al niet zoveel shampoo gebruikt.

Een misschien wat vreemde, maar wel effectieve tip is daarom om de shampoo voor het douchen in je nog droge haar aan te brengen. Hierdoor wordt het niet verdund door water en blijft de concentratie optimaal. We adviseren je de shampoo in dat geval eerst goed in te masseren en vervolgens één minuut in te laten trekken. Spoel daarna goed uit onder de douche.

Smeer in met wateroplosbaar product

Over vreemde tips gesproken: daar hebben we nog eentje van: smeer wat extra product in je haar! Natuurlijk niet hetzelfde product als die wax of pomade op oliebasis die zich zo lastig laat wegwassen, maar een wateroplosbaar product zoals gel waar je misschien nog een potje van hebt liggen in je badkamermeubel.

Style je haar met dit product zoals je normaal ook altijd doet en stap daarna onder de douche. Masseer na enkele minuten je shampoo in en je zult zien dat die hardnekkige wax of pomade ineens als sneeuw voor de zon verdwijnt. Waarom? De olieachtige basis laat zich makkelijker samen met de wateroplosbare gel afvoeren, waardoor dit een handig trucje is.

Douche heet

Dit is een tip die we je liever niet geven, maar soms is het de enige uitkomst. Want hoewel hitte niet goed is voor je haar en hoofdhuid en zelfs kan bijdragen aan kaalheid, helpt het wel om olieachtige producten uit je haar los te weken. Denk ook aan die koekenpan op het fornuis vol met oude vetresten… het enige wat dan helpt is afwasmiddel en zo heet mogelijk water!

Hetzelfde geldt helaas bij het verwijderen van haarproduct. Als echt niets anders helpt, zet je de douche op standje heet en zeep je goed in met shampoo. Dit één keertje doen, zal je haar en hoofdhuid heus niet permanent beschadigen. Maar wel is het handig om hetzelfde product de volgende keer wat minder dik aan te brengen of te kijken naar een beter uitwasbaar alternatief!

Tot slot: natuurlijk laat het ene haarproduct zich makkelijker uitwassen dan het andere en hoef je bovenstaande tips in lang niet alle gevallen toe te passen. Zo laat een licht product als crème zich doorgaans wegwassen en zijn er ook veel pomades op waterbasis verkrijgbaar. Meer weten over de verschillen tussen clay, paste, crème en pomade? Lees dan dit artikel.