Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

27 november 2018

Hoe hou ik mijn haar gezond?

Elke man wil graag een volle en glanzende haardos. Helaas is dat niet iedereen van nature gegeven. Geldt dat ook voor jou? Gelukkig maakt het gebruik van de juiste verzorgingsproducten al een groot verschil. Maar zelfs de beste producten helpen niet als je jouw haar niet op de juiste wijze behandelt. Hou in je dagelijkse haarverzorging daarom altijd rekening met de volgende tips:

Douche niet te koud

Koud douchen is momenteel ironisch genoeg helemaal hot. Het zou goed zijn voor je wilskracht, discipline, gezondheid en nog vele andere factoren. Voor je bos haar is een koude douche echter minder fijn. Dat komt doordat de bloedvaatjes in je hoofdhuid zich sluiten en hierdoor minder essentiële voedingsstoffen naar de haarwortels transporteren. Maak het dus niet te gek met die koude douches.

Was je haar niet te vaak

Ook op het gebied van het wassen van je haar geldt dat overdaad schaadt. Denk alleen maar aan die ene wollen coltrui die je na elke wasbeurt steeds doffer uit de wasmachine trekt. Net als wol is haar niet gebaat bij regelmatige wasbeurten en daarom doe je het beter niet te vaak. Gebruik liefst ook een goede shampoo zodat je haar zo min mogelijk hinder ondervindt van de wasbeurten.

Dep je haar voorzichtig droog

Als man ben je na het douchen geneigd om je haar snel droog te wrijven met een handdoek. Nu is dat niet zo’n ramp als je een korte kuif hebt, maar mannen met (half)lange kapsels lopen het risico hun haar te beschadigen. Nat haar is extra kwetsbaar en door wrijven ontstaan er kleine breukjes. Voorzichtig droogdeppen is daarom beter om je haar te beschermen en mooi vol te houden.

Föhn niet te heet

Nog funester dan je haar droogwrijven, is om het na het douchen heet te föhnen. Natuurlijk is de föhn een makkelijke optie en geeft deze vaak een mooi resultaat, maar teveel hitte is letterlijk dodelijk voor je haar. Gebruik je föhn voortaan daarom alleen nog op de koelere standen. Dat dit iets langer duurt, is een klein offer voor een haardos die altijd blaakt van gezondheid.

Eet gezond

Je kunt je haar verzorgen met de allerbeste producten; ook wat er binnenin je lichaam gebeurt heeft een grote invloed op de gezondheid van je haar. Dat betekent dat je gezond moet eten om je haar van de benodigde vitaminen en mineralen te voorzien. Met name eiwitten, ijzer en vitamine B8 zijn belangrijk voor een gezonde bos mannenhaar. Je vindt deze voedingsstoffen in producten zoals eieren, zuivel, vlees, bonen en noten.

Vermijd stress

Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat stress een groot gezondheidsrisico’s vormt. Niet voor niets luidt het gezegde dat stress snel tot grijze haren leidt. Stress doet echter ook nog iets veel ergers met je haar: het kan er namelijk voor zorgen dat het uitvalt. Heb jij als man al enige aanleg voor kaalheid? Vermijd stress dan zoveel mogelijk om versneld haarverlies te voorkomen.