• Lorem ipsum

Hoe laat ik mijn haar groeien zonder awkward tussenfase?

7 Mei 2019

Korte zijkanten en lang bovenop

Het probleem van kapsels in de tussenfase naar lang haar zit hem vaak in de zijkanten. Die zijn in het begin vaak nog te kort om achter de oren weg te strijken, maar al wel zo lang dat ze er een beetje ‘bij’ hangen. Zeker in een tijd waarin undercuts het straatbeeld domineren, resulteert dit in een ongewenst warrige look die eigenlijk in het niemandsland valt tussen een lange en korte haarstijl.

En dat terwijl dit makkelijk is te voorkomen. Een undercut is namelijk uitstekend geschikt om de tussenfase richting een lang kapsel prettiger te laten verlopen. Je laat de zijkanten dan regelmatig bijknippen of opscheren, net zolang totdat de bovenkant van je haar lang genoeg is om bij je kin te komen. Vanaf dan laat je de zijkanten meegroeien en ben je de tussenfase goed doorgekomen.

Besteed veel aandacht aan styling

Zelfs als je bovenstaande tip opvolgt, zal het buitenstaanders misschien opvallen dat je kapsel niet helemaal in balans is. Dit is nu eenmaal nooit helemaal te voorkomen als je het echt lang wilt laten groeien. Afhankelijk van je startpunt kan het immers al snel een jaar duren voordat je haar eindelijk in de buurt van de gewenste lengte komt.

Je kunt de disbalans in de tussenfase echter wel camoufleren door meer dan gemiddeld aandacht te besteden aan je haarstyling. Met de juiste haarproducten die voldoende hold geven is dat een stuk makkelijker. Kies bijvoorbeeld voor pomade of paste en ga voor een slicked back look of klassieke pompadour. Ideaal als je in het begin de zijkanten kort houdt en de bovenkant lang!

Maak het beste van de tussenfase

Soms moet je roeien met de riemen die je hebt. In de tussenfase van je haargroei is het misschien even niet mogelijk om met de nieuwste trendy haarstijl rond te lopen, maar hier heb je zelf voor gekozen door het te laten groeien. Het betekent natuurlijk niet dat je er onverzorgd bij hoeft te lopen; er zijn genoeg voorbeelden van mannelijke beroemdheden die een kapsel op tussenlengte goed weten te dragen.

Laat je daarom inspireren door andere mannen met een vergelijkbare haarlengte als de jouwe en maak er simpelweg het beste van. Zoek je inspiratie vooral bij anderen met een vergelijkbare gezichtsvorm als jij, zodat je zeker weet dat de haarstijl die je mooi vindt ook aansluit op jouw uiterlijke kenmerken. En is je haar eenmaal lang genoeg, dan is ook een man bun nog altijd een optie.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter