• Lorem ipsum

Waarom zit mijn haar nooit goed?

13 Jan 2019

Op het moment dat je bij de kapper wegloopt, lijkt er niets aan de hand. Je kapsel zit als gegoten en je waant je een model uit de laatste reclamecampagne van Hugo Boss. De volgende dag ziet de wereld er na het opstaan ineens heel anders uit. Lukt het je eindelijk om je piekerige haar in model te brengen? Dan waait het eenmaal buitengekomen weer hopeloos uit elkaar. Dit zijn de 4 belangrijkste redenen dat jouw kapsel maar niet in model wil blijven:

Je föhnt niet

We weten het en hebben het al zo vaak gehoord: föhnen zou niet mannelijk zijn. Laten we je uit de droom helpen – niet al te lang geleden waren zonnebankjes, roze kleding en man buns ook niet mannelijk. Kijk eens waar we nu staan!

Föhnen – mannelijk of niet – is vooral een ideaal hulpmiddel om jouw kapsel te prestylen en haarproduct op droog haar aan te brengen. Eigenlijk hetzelfde als de kapper altijd doet dus. Waarom denk je dat je haar na een kappersbezoek altijd zo goed zit?

Je brengt haarproduct verkeerd aan

Je haar kan echter nog zo goed drooggeföhnd zijn, tegen het verkeerd aanbrengen van haarproduct is geen kruid gewassen. Zo is het funest om op dagen dat je haar vettig is ook nog eens een vettig product als reuzel of pomade aan te brengen.

Heb jij je haar net met shampoo gewassen en zijn juist alle vetresten verwijderd? Dan is het weer niet handig om alleen droge crème of clay te gebruiken. Ons punt is: je haarproduct moet de huidige toestand van je haar aanvullen totdat er balans ontstaat.

Ook het aanbrengen van het product is belangrijk voor in het eindresultaat. Veel mannen zijn geneigd om 80% van het haarproduct aan de voor- en bovenkant van hun kapsel aan te brengen (omdat ze dit deel zien in de spiegel). Dit kan echt niet– liever verspreid je het product gelijkmatig door je haar voor een evenwichtiger en natuurlijker uitstraling.

Je verstevigt je kapsel niet met haarspray

Dan nog het geheime wapen van veel haarstylisten: haarspray! Een goede spray zorgt ervoor dat jouw zorgvuldig aangebrachte haarmodel rotsvast blijft zitten en zelfs de hardste windvlagen weerstaat. Je hebt er immers niets aan om een half uur voor de spiegel te staan om vervolgens met een Einstein-kapsel op je werk te komen.

Je probeert nooit iets anders

Laten we eerlijk zijn: als man is je zoektocht naar het ideale kapsel nooit ten einde. Haartrends komen en gaan en ook kun je zelf uitgekeken raken op een kapsel dat je in principe prima staat.

Om het leuk te houden is het aan te raden om regelmatig te experimenteren. Niet alleen met haarproducten, maar ook met verschillende haarstijlen. Dat vergt soms wat moed, maar het eindresultaat is vaker wel dan niet een aangename verrassing.

En zo niet? Dan is een kappersbezoek maar één telefoontje verwijderd.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter