Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

12 december 2017

Hoe hou ik mijn kapsel in de winter in model?

De kans op een witte kerst is groot dit jaar en dat heeft zowel voordelen als nadelen. Hoewel de aanblik van een wit straatbeeld rond de kerstdagen veel mensen bevalt, geldt dat minder voor de aanblik van een ondergesneeuwd kapsel dat aan alle kanten uit model is gewaaid. Wil je weten hoe je jouw kapsel deze winter in model houdt? Lees dan onze 3 belangrijkste adviezen.

 

Gebruik de föhn

Net als een goed baardverzorgingsritueel, is ook een goed haarverzorgingsritueel van belang om elke ochtend weer het maximale uit je coupe te halen. Voor de meeste mannen gaat dat ritueel niet veel verder dan het aanbrengen van wat gel. Je raadt het al: als je minder aandacht aan je hoofdhaar besteedt dan aan je gezichtshaar, gaat er iets niet goed.

Een belangrijke rol in een goede dagelijkse haarverzorging speelt de föhn. Is dat niet iets voor vrouwen? Nee hoor, ook steeds meer mannen pakken tegenwoordig de föhn erbij. Dat heeft een goede reden, want ’s ochtends even in de juiste richting föhnen zorgt ervoor dat je coupe veel beter blijft zitten gedurende de dag. Daarnaast creëert het een stuk meer volume, wat onmisbaar is bij sommige kapsels!

Gebruik pomade

Met de föhn geef je alvast de voorzet, met gel kop je ‘m in. Gel, wax of pomade is natuurlijk noodzakelijk om de gewenste look te creëren en deze ook gedurende de hele dag vast te houden. Welk product je precies gebruikt, hangt af van je kapsel. Korte kapsels doen het goed op gel, halflange op klei of wax. Voor een retro kuif gaat er nog altijd niets boven pomade.

Maar welke pomade is nu het beste om jouw kapsel ongeschonden door regen, sneeuw en hagel te slepen? Het antwoord is: dat verschilt. Eerder schreven we hier een blogje over, waarvan we de conclusie in deze context nu alvast voor je samenvatten: een pomade op oliebasis laat zich minder makkelijk uitwassen en is hierdoor ook beter bestand tegen regen en andere nattigheid.

Gebruik grooming spray

Naast sneeuw en regen, is ook de wind een belangrijke boosdoener in het uit model raken van menig kapsel. In ons winderige landje is het bijna ondoenlijk om na een fietstocht bij harde tegenwind met een perfect gestyled kapsel op werk te komen. Gelukkig biedt Mannenzaak je de oplossing in de vorm van handige grooming spray.

Grooming spray is vergelijkbaar met haarlak, maar koppelt een betere hold aan een zachter gevoel. Geen steenhard kapsel meer dus, maar wel exact dezelfde look als vanochtend toen je voor de spiegel stond. In combinatie met een Quiff Roller kun je grooming spray zelfs gebruiken om meer volume te creëren. Weer of geen weer: jouw kapsel zit perfect.