De voordelen van verschillende soorten pomade

de-voordelen-van-verschillende-soorten-pomade
Iedereen kent de glanzende kapsels uit de jaren 50 van iconen als Elvis Presley. Deze werden mede mogelijk gemaakt door pomade, een product dat in die tijd bijzonder populair was om het haar te stylen. Na een aanvankelijke daling in populariteit door de opkomst van andere gelproducten, is pomade inmiddels weer helemaal terug van weggeweest. Hieronder vertellen wij je alles wat je moet weten.

Wat is pomade eigenlijk?

Het gebruik van pomade gaat vele eeuwen terug. Al in de 18e eeuw verscheen het product voor het eerst op de markt. Het werd toen nog gemaakt van berenvet, waardoor het relatief schaars verkrijgbaar was en alleen betaalbaar was voor de rijkere heren. Maar die heren liepen er dan wel bij met een zeer verzorgd kapsel.

In de 20e eeuw werd het gebruik van pomade echt gemeengoed, toen het product gemaakt kon worden van goedkopere alternatieven zoals reuzel (varkensvet), bijenwas en petroleum. Met name rond de jaren vijftig en zestig kon geen enkele celebrity meer zonder en gebruikte menig Nederlandse nozem het om zijn vetkuif tot in de puntjes te stylen.

De grote voordelen van pomade

Door veranderende haartrends en goedkope supermarktproducten verdwenen pomade in de tweede helft van de vorige eeuw in ons land enige tijd uit beeld. De laatste jaren is het product echter bezig aan een sterke comeback en dit heeft meerdere goede redenen.

De eerste is dat pomade het haar aanzienlijk minder uitdroogt dan gel en haarsprays en hierdoor zowel haar als hoofdhuid in betere conditie houdt. Ook zijn er verschillende looks mogelijk, van kort en glanzend of juist wat warriger en langer. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een van de grootste voordelen is zonder twijfel de langdurige hold. Zelfs bij een kapsel met een flinke lengte heb je de zekerheid dat het lange tijd goed blijft zitten. Dit is met veel gelproducten, en dan zeker de goedkopere varianten, nog wel eens anders.

Pomade op water- en oliebasis: het verschil

Van oudsher wordt pomade gemaakt van vettige ingrediënten en dus heeft het een oliebasis. Dit biedt specifieke voordelen, want de aanwezige olie droogt het haar niet uit, wordt niet hard en zorgt ervoor dat jouw kapsel altijd perfect in model te brengen is. En raakt het bij een stevige storm of regenbui toch uit model? Dan kun je het heel eenvoudig restylen.

Pomade op oliebasis is echter ook relatief lastig uitwasbaar en hierdoor zijn er speciale alternatieven op waterbasis ontwikkeld. Qua uitstraling doen ze nauwelijks onder voor de producten op oliebasis en ze geven zelfs nog iets meer glans aan het haar. De variant op waterbasis wordt echter wel een klein beetje hard en droogt het haar ook net iets eerder uit. Het is dus net wat je wilt.

Bij Mannenzaak kun je verschillende soorten pomade krijgen, zowel op olie- als op waterbasis. Ons assortiment bevat producten van de meest gerenommeerde merken en zorgt ervoor dat jouw kapsel nooit meer uit model gaat. Meer weten over onze producten of een bepaalde pomadesoort? Mail dan even naar info@mannenzaak.nl. We helpen je graag verder met advies op maat.