Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

5 mei 2018

Hoe kies ik het beste product voor mijn kapsel?

Ooit was er een tijd dat vrijwel elke man gel gebruikte voor zijn haarstyling. En dan met name de grote potten met gele of groene substantie uit de supermarkt. Gelukkig is die situatie inmiddels veranderd. Haarproducten voor mannen zijn de laatste jaren aan een flinke opmars bezig en voor elk type kapsel is er wel een geschikt product. Hieronder zetten wij de belangrijkste producten op een rijtje.

Pomade

Van oorsprong is pomade een combinatie van minerale oliën. Het product werd in de zestiger jaren veel gebruikt om klassieke kapsels te creëren, zoals de pompadour of een slicked back look met veel shine. Deze haarstijlen zijn tegenwoordig weer helemaal in de mode. Inmiddels worden veel pomade producten echter ook op waterbasis gemaakt. Ze zijn dan makkelijker te verdelen en uit te wassen, maar bieden toch een goede hold. Pomade is voornamelijk geschikt voor halflange kapsels en houdt ook dik of krullend haar goed in toom.

Clay

Clay is een veelzijdig haarstylingsproduct dat de nodige overeenkomsten vertoont met wax. In tegenstelling tot wax zijn kleiproducten meestal droger en resulteren zij in een natuurlijke, matte finish. Haarclay is niet voor iedereen geschikt, want met name in dik haar laat het zich soms moeilijk aanbrengen. Wel houdt het dit haartype vervolgens goed in bedwang. Ideaal is clay voor mannen met wat dunner haar, omdat het meer volume en volheid geeft en makkelijk is te verdelen. Haarclay is met name geschikt voor korte en halflange kapsels.

Paste

Paste is een product dat lijkt op clay, maar toch ook op een aantal belangrijke punten verschilt. Het is iets natter dan de gemiddelde haarclay en geeft ook een iets minder sterke hold. Dat biedt echter ook voordelen, want hierdoor droogt het product in je kapsel niet snel uit en is het ook makkelijker opnieuw te stylen. Dat komt goed van pas als je door de storm op de fiets naar kantoor bent gegaan! Haarpaste is een allround product dat geschikt is voor korte en halflange kapsels die je makkelijk wilt kunnen restylen.

Crème

Crème is van alle bovengenoemde producten waarschijnlijk de meest veelzijdige. Crèmes zijn verkrijgbaar in tal van varianten – van lage tot hoge hold en van lage tot hoge glans. Crèmeproducten werken doorgaans het beste om enige controle te geven aan minder strakke kapsels. Denk aan de populaire messy of out-of-bed look. Ook is een haarcrème bij uitstek geschikt om krullend haar wat stijler te maken en toch de natuurlijke uitstraling te behouden.