Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

18 mei 2018

Zo maak jij je baard zomerklaar

In de koude maanden van het jaar is het een goede gewoonte van veel mannen om een wintervacht te laten staan. Ze laten hun baard dan wat langer groeien en vinden het lastig om er vervolgens in de lente afscheid van te nemen. Geldt dat ook voor jou? Laat je baard dan vooral staan. Hij is immers eindelijk op indrukwekkende lengte! Pas wel de volgende tips toe om je baard helemaal zomerklaar te maken:

Reinig je baard met een goede baardshampoo

In de zomer trek je er graag op uit om te genieten van het mooie weer. Zo maak je graag een lange boswandeling of ga je naar het strand om verkoeling te zoeken met een frisse duik in zee. Helaas zijn dit precies de activiteiten die ervoor zorgen dat je baard niet altijd even hygiënisch blijft. Het is daarom belangrijk om hem – juist in de zomermaanden – extra goed te verzorgen.

Was je baard regelmatig met een goede baardshampoo om ongewenste bacteriën uit de natuur of zee effectief te verwijderen. Gebruik hiervoor bij voorkeur geen normale shampoo, maar baardshampoo met hydraterende eigenschappen om je baard van nieuwe energie te voorzien. Het verschil is duidelijk zichtbaar!

Verzorg en bescherm je baard met baardolie

Bij Mannenzaak raken we niet uitgepraat over de voordelen van baardolie. En terecht, al zeggen we zelf. Dit product voorkomt huidirritatie, bestrijdt roos, voedt de huid en is zijn gewicht dan ook in goud waard. Dat geldt in het bijzonder in de zomer, als je baard wordt blootgesteld aan een flinke portie UV-straling door de warme zomerzon.

Nu leveren UV-stralen weliswaar vitamine D, maar zijn ze niet bijzonder goed voor je baard. Ze kunnen zelfs schade toebrengen aan de haren. Gebruik daarom baardolie om je baard te beschermen tegen de straling en uitdroging te voorkomen. Door de verzorgende functie blijven je baardharen bovendien zacht en worden ze niet broos door langdurige blootstelling aan de zon.

Hydrateer je baard met baardbalsem

Net zoals hydratatie voor je huid belangrijk is, geldt dat ook voor je baard. Nu kun je simpelweg een waterspuit gebruiken om je baardharen te hydrateren, maar een langduriger (en mooier) effect heeft baardbalsem. Dit product zorgt ervoor dat je baard gedurende de hele dag goed gehydrateerd blijft, waardoor hij er beter uitziet en ook nog eens sneller groeit.

Maar baardbalsem heeft meer voordelen. Je kunt het product ook gebruiken om te conditioneren en te stylen en zorgt zo voor een glanzende baard die blaakt van gezondheid. Bijkomend voordeel: het geeft je ook nog eens een lekker geurtje! In dit jaargetijde raden wij je een frisse zomergeur aan met fruitige tonen voor het ultieme zomergevoel.