• Lorem ipsum

Waarom moet ik mijn baard laten staan?

30 Aug 2019

Kom jij graag tot in de puntjes verzorgd voor de dag en sta je daarom elke ochtend met je scheermes voor de spiegel? Niks mis met een gladgeschoren look, zo vinden ook wij. Maar inmiddels wordt een baard al lang niet meer geassocieerd met een onverzorgd uiterlijk. Een (lange) baard laten staan is zelfs erg trendy! In dit artikel bespreken wij de 6 voordelen van een baard boven een babyface.

Een baard bespaart je tijd

Het laten staan van een baard betekent dat je niet meer hoeft te scheren. En dat bespaart dagelijks tijd, veel tijd. Slaap elke ochtend langer uit of werk dat korte fitnessprogramma af wat je al zolang wilt volgen. Zo zie je maar: je scheerbeurt overslaan betekent niet dat je lui bent. Bovendien voorkom je typische scheerongemakken zoals razor burn en bespaar je geld op scheermesjes.

Een baard maakt ouder en wijzer

Iedereen kent het clichématige beeld van de wijze monnik die bedachtzaam met zijn vingers langs zijn baard strijkt. Nu geeft een baard jou niet direct dezelfde uitstraling (gelukkig maar!), maar feit is dat gezichtsbeharing wel degelijk ouder en wijzer doet lijken. Dat kan handig zijn als je een babyface wilt verbergen of in je baan serieuzer genomen wilt worden. Probeer het eens, zouden we zeggen!

Een baard vergroot je mannelijkheid

Een baard maakt niet alleen ouder en wijzer, maar bovenal mannelijker. Dat blijkt voor veel mannen de doorslaggevende reden om het scheermes aan te kant te leggen. Een lange baard laat je sterk en zelfverzekerd voelen, maar ook een stoppelbaard geeft je al een ruwere en mannelijkere uitstraling.

Een baard verhoogt je sexappeal

Nu je weet dat een baard ouder, wijzer én mannelijker maakt, komt het volgende feitje niet als een verrassing: het laten staan van je baard verhoogt ook je sexappeal. Er zijn talloze onderzoeken die bevestigen dat vrouwen mannen met een baard geschikter achten voor een lange relatie. Natuurlijk moet je baard dan wel mooi verzorgd zijn.

Een baard bedekt wat eronder zit

Een het dragen van een baard zit ook een praktisch voordeel verbonden: je ziet niet wat eronder zit. Dit kan je een zekerder gevoel geven als je bijvoorbeeld last hebt van zaken als acne of andere huidproblemen. Maar ook kun je met een baard je gezichtsvorm beïnvloeden door hem op de juiste wijze te laten knippen. Een bredere of juist smallere kaaklijn is hierdoor een fluitje van een cent.

Een baard groeien is leuk!

Natuurlijk moet je een baard voor het beste resultaat wel laten knippen door een professionele barbier. Dit is ook meteen een van de dingen die het groeien van een baard zo leuk maakt. Je wordt van top tot teen in de watten gelegd en ervaart een ultieme mannenbeleving met traditionele producten als baardolie, scheerzeep en aluin. Wat wil je nog meer?