Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

12 november 2017

Hoe groei ik mijn baard? 3 tips

Baarden zijn inmiddels alweer jarenlang een vertrouwd onderdeel van het straatbeeld. Steeds meer mannen binnen uiteenlopende leeftijdscategorieën ambiëren een volle baard, maar ervaren telkens weer één nadeel: het kost even tijd voordat je dat punt bereikt. In dit artikel geven we daarom 3 tips over de beste manieren waarop jij je baard laat groeien.

Minder is meer

Het klinkt misschien contra-intuïtief, maar voor een vol ogende baard moet je af en toe naar de trimmer grijpen. Niet elke baardhaar groeit in hetzelfde tempo en sommige haartjes hebben maanden of zelfs jaren meer nodig dan andere om de gewenste lengte te bereiken. Met een trimmer hou je de haren die wél snel groeien enigszins in toom om zo over het geheel een vollere look te creëren.

Niet alleen resulteert een gelijkmatige baardlengte in een vollere uitstraling, maar ook oogt het simpelweg verzorgder. Het is dan ook niet verstandig om een baard maanden- of jarenlang te laten groeien zonder er iets aan te doen. Hiermee bereik je zelden het resultaat dat je voor ogen hebt en is de kans groter dat je op een gegeven moment impulsief besluit jezelf te scheren. Zonde!

Experimenteer met stijlen

Je kunt trimmen wat je wilt; als sommige plekken in je baard écht niet of nauwelijks groeien, zul je nooit de gewenste volle look bereiken. Troost je met de gedachte dat je zeker niet de enige bent. Wel kun je de ongelijke baardgroei zoveel mogelijk camoufleren door speciale baardverzorgingsproducten te gebruiken die je baard voller laten ogen.

Natuurlijk is niet alleen de lengte, maar ook de vorm van je baard zeer belangrijk voor de uiteindelijke uitstraling. Hoewel een professional zoals een barbier je advies kan geven over een vorm die goed bij je gezicht past, is experimenteren met verschillende vormen nog altijd de methode bij uitstek om voor jezelf het beste model te vinden.

Besteed aandacht aan baardverzorging

We hebben het zonet al even genoemd: baardverzorgingsproducten kunnen je helpen om een vollere look te creëren. Maar beter nog dan het camoufleren van ongelijke baardgroei, is het aanpakken van het probleem bij de wortel. Door bijvoorbeeld producten zoals baardolie te gebruiken, kun je de baardgroei op traditioneel lastige plekken namelijk een impuls geven.

Uiteindelijk is een goed dagelijks baardverzorgingsritueel nog altijd de beste manier om het resultaat te bereiken waarvan je altijd hebt gedroomd. Combineer dit bij voorkeur met een gezonde eet- en levensstijl, want ook de juiste voedingsstoffen en voldoende slaap leveren een belangrijke bijdrage aan een vlotte baardgroei. Tot slot: heb geduld, Keulen en Aken zijn ook niet in één dag gebouwd!