• Lorem ipsum

Waarom als man gezichtsreiniger gebruiken?

19 Jul 2018

Vrijwel elke vrouw gebruikt gezichtsreiniger. Maar op steeds meer wastafels verschijnen ook gezichtsreinigingsproducten die bedoeld zijn voor de man. Logisch, want ook de poriën in de mannenhuid zijn gevoelig voor ophoping van vet en vuil. Een goede dagelijkse gezichtsreiniging is dan ook belangrijk om puistjes en mee-eters te voorkomen.

Wat doet gezichtsreiniger precies?

Een gezonde huid onderscheidt zich door een stralend uiterlijk. Het bereiken daarvan wordt tegenwoordig steeds lastiger onder invloed van alledaagse factoren als rook, alcohol, vette etenswaren en schadelijke UV-straling van de zon. Hierdoor heeft de gemiddelde mannenhuid veel te verduren, terwijl er relatief weinig verzorging tegenover staat.

Tijd dus om dat te veranderen. Want je baard en kapsel kunnen door de producten van Mannenzaak nog zo piekfijn in orde zijn – je huid is een blikvanger die minstens zo belangrijk is voor een goede eerste indruk. Daarom verkopen wij speciale gezichtsreinigers voor mannen die de mannelijke gezichtshuid reinigen, verzorgen en conditioneren.

Wat zijn de voordelen van gezichtsreiniging voor mannen?

Gezichtsreiniging biedt mannen tal van voordelen. Naast een schoon en fris gevoel reinigt een gezichtsreiniger de huid en verwijdert deze stof en vuil. Hierdoor kan vuiligheid zich niet ophopen in poriën die erdoor verstoppen. Puistjes en mee-eters worden voorkomen en de huid is gladder, zachter en ziet er stralender uit.

Belangrijk bijkomend voordeel van gezichtsreiniging is de inzetbaarheid als wapen in de strijd tegen acne. In het bijzonder veel jonge mannen hebben hier last van en daarom is een gezichtsreiniger een product dat in hun dagelijkse verzorgingsarsenaal niet mag ontbreken. Kies in dat geval wel voor een variant die een ingrediënt als glycolzuur, salicylzuur of benzoylperoxide bevat.

Hoe gebruik ik gezichtsreiniger?

Ook als je geen last hebt van acne, is het verstandig een gezichtsreiniger te kiezen die geschikt is voor jouw huidtype. Heb je bijvoorbeeld een droge huid? Mijd dan producten met alcohol (dit droogt uit). Heb je juist een vette huid? Ontwijk dan producten met olie (dit maakt vetter). Heb je een gevoelige huid? Kies dan voor hypoallergene producten zonder parfum, alcohol of zeep.

Heb je eenmaal het ideale verzorgingsproduct gevonden, dan is het tijd om het te gebruiken. Doe dit één keer per dag (bijvoorbeeld ’s ochtends of ’s avonds) en gebruik niet te heet water om uitdroging van de huid te voorkomen. Dep je gezicht na het wassen met de gezichtsreiniger voorzichtig droog en geniet elke dag weer van een stralende huid!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter