Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

9 juli 2021

Hoe verzorg ik mijn kale hoofd?

Bijna niemand is blij als hij zijn hoofdhaar geleidelijk verliest. Toch bewijzen mannen zoals Dwayne Johnson en Vin Diesel dat een kaal hoofd juist veel mannelijkheid en kracht uitstraalt. Een voorwaarde is dan natuurlijk wel dat je het goed verzorgt. In dit artikel geven wij onze 3 beste tips om jouw kale hoofd de verzorging te geven die het verdient.

Een kaal hoofd wassen

Heb je de knoop doorgehakt en je hoofd volledig kaalgeschoren nadat je inhammen steeds dieper werden? Dit betekent niet dat je jouw shampoo vanaf nu kunt inruilen voor een douchegel. De hoofdhuid is erg delicaat en droogt al snel uit van gewone zeep of douchegel. Het is daarom belangrijk om je kale hoofd gewoon met shampoo te blijven wassen.

Een shampoo reinigt niet alleen je haar, maar is ook specifiek ontwikkeld om de hoofdhuid te verzorgen. Voor het wassen van een kaal hoofd wil je dan ook de best mogelijke shampoo gebruiken, want op een kale hoofdhuid zijn irritaties, roodheid en huidschilfers makkelijk te zien. Gebruik daarom bij voorkeur een milde shampoo met natuurlijke ingrediënten.

Tip: Hanz de Fuko Natural Shampoo bevat 16+ puur natuurlijke plantenextracten en 10+ aminozuren voor een gezonde hoofdhuid.

Een kaal hoofd scrubben

Scrub jij je gezicht wel eens? Neem de volgende keer dan meteen je kaalgeschoren hoofdhuid mee. Een scrub verwijdert dode huidcellen en reinigt de huid, waardoor het risico op ingegroeide haartjes, bultjes, roodheid of een vettige glans sterk vermindert. Bovendien zorgt het ervoor dat je scheermes bij je volgende scheerbeurt extra vlot over je hoofdhuid glijdt.

Voor het scrubben van een kaal hoofd is het belangrijk dat je het juiste product kiest. Gebruik bijvoorbeeld geen lichaamsscrub, want de structuur hiervan is vaak onaangenaam grof voor de hoofdhuid. Kies liever voor een fijne gezichtsscrub, die niet irriteert en die diep kan doordringen in de fijne poriën van de hoofdhuid.

Tip: Bluebeards Revenge Face Scrub heeft een rijke, romige en hydraterende formule met antiseptische en samentrekkende eigenschappen voor een optimale scrub van je kale hoofd.

Een kaal hoofd scheren

Het regelmatig scheren van je kale hoofd is belangrijk om de verzorgde uitstraling ervan te behouden. Dit maakt het verschil tussen een kaal hoofd dat je bedekt met een muts of petje of waar je juist trots op bent. Houd er echter rekening mee dat je hoofdhuid gevoelig kan zijn en in het begin misschien even moet wennen aan het scheren.

Een goede tip is het gebruik van een pre-shave olie voordat je begint aan je scheerbeurt. Dit zorgt voor een dunne film op je hoofdhuid waardoor het scheermes er soepel overheen glijdt. Gebruik ook een goede scheerschuim en een kwalitatief hoogwaardig scheermes voor een glad scheerresultaat zonder sneetjes. Nog veel meer handige tips over het scheren van je hoofd lees je in dit artikel.

Tip: Onze favorieten voor het scheren van een kaal hoofd zijn de Bluebeards Revenge Pre-Shave Oil, Proraso Green Refreshing Scheerschuim en Muhle R89 Double Edge Safety Razor.