Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

13 september 2019

Hoofd scheren: hoe doe ik dat het beste?

De een staat het geweldig en de ander wat minder: een kaal en gladgeschoren hoofd. Denk jij dat je net als acteurs zoals Jason Statham en Bruce Willis tot de eerste categorie behoort? Dan raden we je zeker aan om het scheermes er eens bij te pakken. Een verzorgde kale look geeft namelijk een fris, schoon en mannelijk gevoel. Maar hoe kun jij je hoofd nu het beste scheren?

Bereid eerst je hoofdhuid goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt ook voor het scheren van je hoofd. Belangrijk is om (indien van toepassing) eerst een groot deel van je huidige kapsel snel en makkelijk weg te trimmen met een tondeuse. Hiermee leg je een goede basis voor de scheerbeurt en maak je het makkelijk om de resterende haren weg te scheren met een mesje.

Stap na het trimmen onder een warme (of zelfs hete) douche en was je hoofdhuid goed met zeep of shampoo. Dit verwijdert namelijk niet alleen natuurlijke oliën en dode huidcellen, maar maakt je hoofdharen ook zachter en zorgt er zo voor dat het scheermes er straks makkelijker doorheen glijdt. Droog je hoofd en breng vervolgens over de gehele omtrek grondig een goed scheerproduct aan.

Scheer je hoofd met een vast en zorgvuldig patroon

Nu is het tijd voor de daadwerkelijk scheerbeurt. Begin bij voorkeur onderaan in je nek en scheer richting de kruin met vrij stevige bewegingen. Omdat de vorm van jouw schedel uniek is, leer je na verloop van tijd vanzelf op welke punten je meer of minder druk moet zetten. Werk van onder naar boven totdat de hele achterkant van je hoofd gladgeschoren is.

Na de achterkant volgen de zijkanten van je hoofd. Scheer ook hier van achter naar voren en ga hierna verder met de bovenkant. Ben je van jezelf al kalend, dan heb je aan dit gebied niet al teveel werk tijdens het scheren. Controleer na de scheerbeurt op overgeslagen haartjes (die zijn er altijd) en werk het geheel met name rond de oren strak af.

Na het scheren: verzorging van de hoofdhuid

Tevreden? Dan kun je het resultaat alvast bewonderen in de spiegel. Maar helemaal klaar ben je nog niet. Net als bij het scheren van je gezicht, is een goede naverzorging van je huid namelijk van groot belang. Spoel je hoofd daarom eerst af met koud water zodat de huidporiën zich sluiten en je rode vlekken door huidirritatie voorkomt.

Dep je hoofd daarna voorzichtig droog en geniet van je nieuwe uiterlijk. Nog een laatste tip: smeer je hoofd in met een goede hydraterende crème (dit mag normaal gesproken dezelfde zijn als je voor je gezicht gebruikt) om het tijdens het scheren opgenomen vocht in de huid te behouden. Vergeet niet ook je scheermes goed af te spoelen om de levensduur ervan te verlengen.