Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

6 juli 2020

Hoe breng ik mijn snor in model?

Aan de snor worden van oudsher mythische eigenschappen toegeschreven. Zo is een indrukwekkende snor een symbool van status, kracht, mannelijkheid en wijsheid. Een strak model is dan wel van belang, want geen enkele man zit te wachten op een verwilderde pluk haar tussen zijn neus en mond. Hieronder de 4 beste tips om je snor strak in model te brengen:

Gebruik de juiste snorrenwax

Het stijlen van je snor doe je natuurlijk met snorrenwax. Je hebt de keuze uit waxen op olie- en waterbasis, wat respectievelijk een zachte en natuurlijke look of een strakke en harde look oplevert. Het aanbrengen doe je geduldig vanuit het midden naar de punten.

Erg belangrijk is dat je niet teveel snorrenwax gebruikt. Dit is een valkuil waar vele mannen intrappen, maar die het alleen maar moeilijker maakt om je snor in model te brengen. Een klein beetje wax is al genoeg voor een look die de hele dag blijft zitten.

Pak de föhn erbij

Steeds meer mannen gebruiken tegenwoordig de föhn om hun haar te stijlen. Dat is namelijk niet alleen een stuk makkelijker, maar zorgt er ook voor dat je kapsel in tijden van regen, sneeuw en wind beter in model blijft.

Dezelfde voordelen biedt de föhn bij het stijlen van je snor, dus waarom hier geen gebruik van maken? Breng een kleine hoeveelheid wax aan in je snor en warm deze op met de föhn. Blaas en stijl de snorharen in de gewenste richting en zet de föhn op de koele stand om het model vast te zetten.

Gebruik de juiste baardolie

Baardolie is een van de meest veelzijdige verzorgingsproducten in je badkamerkastje, mits je weet hoe je het moet gebruiken. Je kunt het inzetten voor tal van verrassende toepassingen zoals een haarmasker, baardmasker of als pre-shave olie voor je scheerbeurt.

De verzachtende eigenschappen maken baardolie niet alleen geschikt om je baardharen te verzachten, hydrateren en in toom te houden, maar doen hetzelfde voor je normaal zo weerbarstige snorharen. Let maar eens op: een paar drupjes doen al wonderen!

Pak de snorschaar erbij

Ben je erin geslaagd om een indrukwekkende snor te groeien? Dan is het niet bepaald je eerste instinct om de schaar erin te zetten. Toch is het af en toe bijknippen van je harige pronkstuk zeker geen slecht idee, want sommige snorharen groeien nu eenmaal sneller dan andere.

Regelmatig bijknippen zorgt ervoor dat je snor altijd strak in model blijft en de haren niet in je neus of mond prikken. Voor een snelle knipbeurt en een mooi eindresultaat raden we wel een goede snorschaar aan, zoals dit precisieschaartje van Bluebeards Revenge.