• Lorem ipsum

Zo style jij je snor met snorrenwax

2 Jun 2017

Het laten groeien van je baard en snor biedt veel voordelen, maar heeft in het begin ook enkele praktische nadelen. Zo beginnen lange baardharen na enige tijd te jeuken en zit je snor plotsklaps in de weg tijdens het eten. Om dit laatste scenario te voorkomen én je van een optimale look te voorzien, is snorrenwax uitgevonden. Hieronder geven wij je 3 tips voor het gebruik.

Bewaar je geduld bij het aanbrengen

Als trotse bezitter van een lange baard en snor ben je nét even iets langer bezig met dagelijkse verzorging dan de gemiddelde man. Niet alleen je kapsel, maar ook je baard en snor moeten er immers verzorgd uitzien als je de deur uitgaat. Neem daarom rustig de tijd bij het aanbrengen van snorrenwax en verdeel de wax grondig over de hele snor. Zo weet je zeker dat je mondhoeken de hele dag vrij blijven (handig tijdens het eten van een hamburger!) en zit je snor precies zoals jij wilt.

Kies voor een natuurlijke uitstraling

Cruciaal bij het aanbrengen van snorrenwax, is dat je begint vanuit het midden en vervolgens toewerkt naar de punten van je snor. Direct uitsmeren op de punten resulteert namelijk in een onnatuurlijke uitstraling. Ook het gebruik van teveel wax is niet aan te raden. De snor voelt dan al snel stijf en onprettig aan. Realiseer je dat snorrenwax vooral bedoeld is om een natuurlijke look te combineren met ‘haarvrij’ eten en drinken. Een beetje wax is hiervoor al voldoende.

Kies tussen water- of oil-based snorrenwax

Snorrenwax is verkrijgbaar in meerdere varianten. Het belangrijkste verschil zit hem in de water- of oliebasis, aangezien deze grotendeels bepaalt hoe het product aanvoelt en het makkelijkst is aan te brengen. Water-based wax is bijvoorbeeld flexibel, makkelijk uit te smeren en staat garant voor een natuurlijke look.

Oil-based snorrenwax is daarentegen wat vetter, waardoor je snor na enige tijd wat harder aanvoelt. Ook het aanbrengen van de harde wax is minder eenvoudig. Schraap een kleine hoeveelheid met de achterkant van je duimnagel uit de pot en wrijf vervolgens uit tussen je vingers. Hierdoor zal de snorrenwax opwarmen en makkelijker smeerbaar worden.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter