Hoe maak ik mijn haar makkelijker te stijlen? (3 stappen)

haar makkelijker te stijlen
De ene dag zit je kapsel met een paar snelle handbewegingen perfect in model. De andere dag krijg je je piekerige lokken zelfs na een kwartier stijlen nog niet in de gewenste stand. Maar hoe kan dat, als je beide keren voor je gevoel precies hetzelfde doet? Het geheim zit hem niet in het stijlen, maar in dat wat je ervoor doet. Wij leggen uit hoe je in 3 simpele stappen van elke dag een good hair day maakt!

Wassen

Was jij je haar elke dag? Zo niet, dan weet je meteen waarom je het effect van je stylingsessies zo wisselvallig is. De opbouw van natuurlijke huidoliën en restjes van eerder aangebrachte stylingproducten zorgen er namelijk voor dat je haar steeds vetter wordt. Hierdoor stijl je elke dag een kapsel met een andere textuur en geeft dezelfde manier van stijlen telkens een ander effect.

De oplossing is dan ook simpel: wassen die handel! Dat hoeft niet elke dag met shampoo, want ook met water kun je veel stylingproducten al vrij effectief uit je haar wassen (mits op wateroplosbare basis – bij pomade op olie basis wordt het een lastiger verhaal). Drie keer per week wassen met shampoo en conditioner is voor de meeste mannen de gulden middenweg.

Tip: Check bijvoorbeeld Natural Shampoo van Hanz de Fuko voor een zacht en natuurlijk resultaat.

Drogen

Verslaap je je op een werkdag? Dan droog je je haar na het douchen waarschijnlijk sneller af dan op een rustige zaterdagochtend. En daar gaat het mis, want het stijlen van handdoekdroog haar geeft een heel ander resultaat dan dat van volledig droog haar. In het eerste geval wordt je kapsel na aanbrengen van stylingproduct hard; in het tweede geval blijft het stevig, maar toch soepel.

De look waarvoor je gaat, bepaalt dus of jij je haar na het wassen lang of kort afdroogt. Dat kan zowel met een handdoek als met een föhn. Voor een superdroog resultaat én om je haar gezond te houden is de föhn altijd de beste keuze. Wrijven met een handdoek kan zwakke haren namelijk afbreken. De hitte van een föhn is daarentegen onschadelijk, zolang je hem maar op 15 centimeter afstand van je hoofd houdt.

Föhnen

Over föhnen gesproken: dat is ook meteen de laatste stap in onze ochtendstijlroutine voor mannen. De föhn is namelijk het geheim achter de flitsende herenkapsels die je zo vaak op modellenfoto’s ziet.

De truc: verspreid een beetje mousse of grooming cream met een borstel in je al droog geföhnde haar. Blijf föhnen terwijl je de grooming cream goed over je kapsel verdeelt door met de borstel in de gewenste richting te draaien. Zit je haar al bijna goed?

Leg dan de föhn aan de kant en pak je favoriete stylingproduct erbij. Afhankelijk van het kapsel dat je wilt, kan dit een clay, paste, crème of pomade zijn. Breng aan volgens de instructies op de verpakking en fixeer eventueel met hair spray. Laatste stap: kijk in de spiegel en geniet van het eindresultaat!

Tip: De beste grooming cream van dit moment is de Grooming Cream van Reuzel. Voor een hair spray met een extreme hold raden we Freeze Hair Spray van Pacinos aan.