Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

16 juni 2019

Pomade: moet ik het op olie- of waterbasis kopen?

Pomade is er in verschillende soorten en maten. Hoewel van oudsher vooral bekend als het vettige goedje waarmee rocksterren hun gitzwarte kapsel in onberispelijk model smeerden, is pomade tegenwoordig een veelzijdig product en lang niet altijd per se vettig. Naast producten op oliebasis, zijn er namelijk ook varianten op waterbasis verkrijgbaar. Hieronder bespreken we de verschillen.

Pomade op oliebasis

Natuurlijk beginnen we bij pomade op oliebasis. De klassieke pomades uit de jaren 50 waren zonder uitzondering op oliebasis en werden destijds gemaakt uit een combinatie van varkensvet (reuzel), bijenwas en petroleum. Ook in moderne pomades worden deze ingrediënten nog altijd gebruikt, simpelweg omdat ze zo effectief zijn om mannenkapsels in het gewenste model te brengen.

Pomade op oliebasis biedt door het vettige karakter een sterke hold en houdt het haar hierdoor urenlang – nee, in de praktijk zelfs dagenlang – in model. De olie hydrateert bovendien de haarvezels en zorgt ervoor dat het haar niet uitdroogt of hard wordt. Bijkomend voordeel is dat je kapsel na een flinke storm of regenbui altijd eenvoudig opnieuw te stylen blijft.

Nadelen zijn er natuurlijk ook. Niet iedereen zit te wachten op een langdurige hold van zijn kapsel en de lastige uitwasbaarheid en vettigheid van het product kan na verloop van tijd gaan irriteren. Ook is pomade op oliebasis vooral geschikt voor strakke en gladde kapsels; wil jij een model met een matte of piekerige uitstraling, dan kies je beter voor een goede clay of paste.

Dit zijn een aantal pomades op oliebasis die wij je van harte kunnen aanbevelen:

Pomade op waterbasis

Sinds een aantal jaar is ook pomade op waterbasis erg populair. Sterker nog; in populariteit is dit product zijn klassieke broertje op oliebasis in rap tempo voorbijgestreefd. Dat komt in het bijzonder door de bredere toepasbaarheid. De waterbasis zorgt ervoor dat het product minder vettig is en bovendien in een handomdraai uitwasbaar is.

Daar houden de voordelen niet op. Pomades op waterbasis geven doorgaans meer shine aan het haar en zijn dus ideaal als je een glanzend kapsel nastreeft. Toch zijn er ook nadelen. Zo is de hold logischerwijs minder dan bij producten op oliebasis (anders zou je het niet zo makkelijk kunnen uitwassen) en is je kapsel hierdoor lastiger te restylen na een hoosbui of herfststorm.

Tot slot drogen pomades op waterbasis je haar soms iets meer uit. Het wordt dan hard en dat is niet iets dat je in elke situatie wilt. Onze tip is dan ook: zorg dat je altijd een goede pomade op zowel olie- als waterbasis in huis hebt.

Voor maximale controle over je kapsel kun je ze zelfs met elkaar combineren. Je profiteert dan van de hold van de oliepomade en de glans van de waterpomade. Experimenteer met de juiste verhoudingen om voor jouw kapsel de ideale mix te vinden!

Dit zijn een aantal pomades op waterbasis die wij je van harte kunnen aanbevelen: