• Lorem ipsum

Shampoo en conditioner: hoe belangrijk voor mannen?

17 Mei 2019

Mannen besteden doorgaans minder aandacht aan uiterlijke verzorging dan vrouwen. Onder de douche zijn veel mannen dan ook geneigd om te grijpen naar de douchegel bij het wassen van hun haar. Wel zo makkelijk, maar hoe goed werkt dit eigenlijk? We lichten alvast een tipje van de sluier op: shampoo en conditioner zijn er niet voor niks!

Waarom een shampoo gebruiken?

Een goede shampoo reinigt, ontvet en voedt je haar en hoofdhuid. Dat is nogal wat en daarom vormen veel shampoos een uitgebalanceerde mix van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Het product moet een ontvettende werking hebben, maar mag je haar ook weer niet té droog maken. Bij een product met de juiste balans wordt je haar goed gereinigd en behoudt het tegelijkertijd zijn natuurlijke glans.

Uit bovenstaande omschrijving kun je eigenlijk al afleiden dat een douchegel geen geschikte shampoovervanger is. Wassen met douchegel laat je haar weliswaar schoner aanvoelen, maar doet niets om het te ontvetten. Het maakt het zelfs vetter en zorgt er hiermee voor dat het na verloop van tijd steeds stugger wordt en zijn natuurlijke glans verliest. Ook geeft een douchegel je haar niet de voeding die het nodig heeft.

Waarom een conditioner gebruiken?

Dan een product dat in nog minder mannenkastjes terug te vinden is: conditioner. Veel mannen vinden dit een vrouwelijk product omdat het je haar zachter en soepeler maakt. Het doet echter meer dan dat en sluit ook effectief de haarschubben. Dit zorgt ervoor dat je haar minder kwetsbaar is bij kou, wind of overmatig gebruik van agressieve stylingproducten. Verder helpt een conditioner tegen pluizen en maakt het je haar makkelijker te stylen.

Allemaal voordelen waar jij als man net zoveel baat bij hebt. Tot slot voedt en verzorgt een conditioner je haarzakjes en hoofdhuid en is het daarmee eigenlijk een onmisbaar product in je badkamerkastje – vooral als je een halflang of zelfs lang kapsel hebt. Gebruik het liefst een conditioner van hetzelfde merk als je shampoo, zodat beide producten qua geur en ingrediënten mooi op elkaar aansluiten.

Hoe gebruik ik als man shampoo en conditioner?

Omdat jij een man ben, hoef je jouw shampoo en conditioner echt niet anders te gebruiken dan je vriendin. Dat betekent dat je begint met wassen met shampoo en je daarbij vooral richt op het goed schrobben van de hoofdhuid. Let op: wassen met shampoo doe je liefst niet vaker dan drie keer per week om je haar rust te gunnen en in de best mogelijke conditie te houden.

Nadat je de shampoo hebt uitgespoeld, knijp je overtollig water uit je haar en breng je de conditioner aan in met name de punten van je haar. Deze zijn namelijk het meest beschadigd en vereisen daarom de meeste voeding en verzorging. Laat de conditioner enkele minuten intrekken en spoel daarna goed uit met koud water. Probeer bovenstaande tips de komende tijd zelf en ervaar het verschil!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter