Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €30
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €30
Achteraf betalen

17 mei 2020

3 verrassende toepassingen van baardolie

Ben jij de trotse bezitter van een baard? Dan staat er ongetwijfeld een flesje baardolie in je badkamerkastje. Maar deze olie doet veel meer dan alleen je baard een lekker geurtje geven. De verzorgende ingrediënten maken dit typische mannenproduct namelijk erg veelzijdig inzetbaar. Hieronder zetten wij 3 verrassende toepassingen van baardolie op een rijtje:

Haarmasker voor glanzend haar

Als je last hebt van droog, vet of futloos haar, gaan je gedachten al snel naar het gebruik van een goede shampoo of conditioner. Maar laten we eerlijk zijn: als man heb je deze producten niet altijd in huis of heb je niet de tijd om ze te gebruiken. Bovendien werkt een haarmasker een stuk beter om de conditie van je haar te herstellen, maar dat is voor de meeste mannen al helemaal een stapje te ver.

Gelukkig kun je jouw baardolie ook perfect gebruiken als effectief haarmasker. Het best breng je de olie voor het slapen gaan aan op gewassen en droog haar. Laat de hele nacht intrekken en spoel ’s ochtends goed uit met koud water. Je zult merken dat de baardolie je haar conditioneert, repareert en zijn gezonde glans teruggeeft!

Baardmasker voor een gezonde baard

Deze tip is minder verrassend: als je baardolie kunt gebruiken als haarmasker, kun je dit natuurlijk ook doen als baardmasker. Vind je dat overdreven? Lees dan de redenen nog eens na om baardolie te gebruiken. Hoe langer je baard groeit, hoe minder talgolie er beschikbaar is voor de steeds langere baardfollikels. Hierdoor droogt je huid uit en ontstaan er huidirritatie en schilfers in je baard.

In de ochtend baardolie gebruiken helpt een hoop, maar de overige 24 uur van de dag hebben je huid en baard nog steeds veel te verduren. Daarom is het gebruik van baardolie als baardmasker zo effectief. Breng de olie ’s avonds na het douchen aan op een droge baard en gebruik minimaal twee keer zoveel als in de ochtend. Laat intrekken en spoel ’s ochtends uit met koud water.

Pre-Shave Olie voor je scheerbeurt

Heb jij soms last van razor burn? Dan gaat deze tip je aangenaam verrassen. Razor burn (ofwel een rode en geïrriteerde huid na het scheren) ontstaat namelijk door een te grote wrijving tussen het scheermes en je huid. Het gebruik van een goede scheerschuim lost al een boel op, maar voor sommige mannen is dit niet genoeg.

Geldt dat ook voor jou, dan hebben we een handig trucje: breng eerst een beetje baardolie aan op het gebied van je gezicht dat je wilt gaan scheren en wrijf goed in. Breng daarna pas de scheerschuim aan. De baardolie maakt de baardharen zachter en zorgt ervoor dat ze makkelijker in het scheermes glijden. Bijkomend voordeel – na je scheerbeurt voelt je huid heerlijk soepel en zacht!