Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

31 augustus 2022

De beste haarproducten voor mannen in elk seizoen

Nu we op de valreep van de herfst staan, merk je als man misschien dat je haar anders reageert. Elk seizoen brengt immers andere weersomstandigheden met zich mee en dit vraagt ook om een andere verzorging en styling van je haar. In dit artikel zetten we de beste tips voor haarverzorging en de haarproducten die hier bij horen voor alle 4 seizoenen op een rijtje.

Tips voor haarverzorging in de herfst

In de herfst staat je haar bloot aan externe invloeden zoals regen en wind. Hierdoor lijkt je kapsel ineens nooit goed te zitten, vooral wanneer je voor je haarstyling producten op waterbasis gebruikt. De standaard haargel uit je lokale drogist of supermarkt kun je in de herfst dus beter laten staan, net als – helaas – die wat duurdere pomade op waterbasis die altijd zo goed voor je werkt in de lente.

De beste haarproducten in de herfst zijn voor de meeste mannen zonder twijfel clay en paste. Een absolute aanrader is bijvoorbeeld Layrite Cement Hair Clay. Door de hoge hold van deze clay behoudt je kapsel zelfs in regen en wind de hele dag zijn vorm. Ook Dapper Dan Matt Paste heeft een hoge hold houdt zelfs messy haarstijlen zoals quiffs en side-parts goed in model.

Tips voor haarverzorging in de winter

In de winter moeten je haar en hoofdhuid het meeste wennen aan de kou. Wanneer het buiten vriest, kunnen met name haarproducten op waterbasis zeer hard worden in je haar. Eenmaal weer binnen, kan de loeiende radiator in de woonkamer zorgen voor een droge hoofdhuid en daarmee een dof en futloos ogend kapsel.

Zeer belangrijk in de winter is daarom om haarstylingproducten op oliebasis te gebruiken, zoals Reuzel Green Grease Medium Hold. Ook wil je dof en droog haar voorkomen door het enkele keren per week te voeden en hydrateren met een goede conditioner. Hanz de Fuko Natural Conditioner is hiervoor bij uitstek geschikt dankzij de formule met 16+ plantenextracten en 10+ aminozuren.

Tips voor haarverzorging in de lente

In de lente ben niet alleen jij, maar is ook je haar een beetje opgelucht. Eindelijk verlost van die vrieskou en broeierige woonkamer! De lente is daarnaast een mild seizoen dat je haar blootstelt aan relatief weinig regen, wind of extreme kou en hitte. Dit is dan ook het seizoen dat je vrijwel elk haarproduct moeiteloos kunt gebruiken, maar toch hebben we een aantal aanraders.

Juist wanneer je haar vrij weinig te verduren heeft, kun je optimaal profiteren van wateroplosbare producten. Zo is een lichte haarcrème als Layrite Natural Matte Cream zeer makkelijk uitwasbaar, terwijl je niet bang hoeft te zijn dat regen of wind je kapsel uit model brengen. Ook een sea salt spray zoals die van Slick Gorilla is ideaal, omdat je nog weinig zult zweten of in zee zult zwemmen.

Tips voor haarverzorging in de zomer

De zomer is misschien wel jouw favoriete seizoen (in elk geval het onze!), maar toch wachten hier nieuwe uitdagingen voor je kapsel. Hoge temperaturen, fel zonlicht en de bijbehorende UV-straling kunnen je haar beschadigen en uitdrogen. Dat geldt ook voor te vaak wassen met shampoo, wat je in de zomer eerder zult doen omdat je sneller zweet en dagen naar het strand of zwembad gaat.

Wanneer je je haar vaker wast met shampoo, is het dan ook belangrijk om te kiezen voor een milde en niet-agressieve shampoo die je vrijwel dagelijks kunt gebruiken. De Reuzel Daily Shampoo is hiervoor bij veel mannen de favoriet. Gebruik in de zomer daarnaast een goede haarolie zoals Forte Series Hydrating Argan Oil om je droge haar te hydrateren en te beschermen tegen zomerse hitte.