Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

28 december 2023

Welke baard past bij mij?

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen een man met baard aantrekkelijker vinden. Maar lang niet elke baard staat iedere man even goed. Naast je baardgroei is de vorm van je gezicht erg bepalend voor de baard die het beste bij je past. In dit artikel bespreken we daarom per gezichtsvorm welke baardstijl jou het beste zal staan.

Welke baard past bij een rond gezicht?

Heb je een rond gezicht, dan is het verstandig om voor een baardstijl te kiezen die je gezicht optisch langer maakt. Bakkebaarden kun je het best kort houden of helemaal wegscheren, terwijl een langere baard onder de kin ideaal is. Met de extra lengte onder de kin wordt een rond gezicht minder breed en meer ovaal van vorm.

De meest geschikte baardstijlen voor een rond gezicht zijn:

 • De Goatee - Een compacte, puntige baard recht onder de kin, waarbij de snor in de baard overloopt. Deze baardstijl kan een intellectuele of juist een hele stoere uitstraling geven – denk aan Walter White in Breaking Bad.
 • De Van Dyke - Een variant op de Goatee, met een losstaande snor en een sik met een charmant puntje onder de kin. De Van Dyke baard geeft je gezicht een verfijnde aanblik – denk aan Johnny Depp in Pirates of the Caribbean.
 • De Anchor - Bij deze baard heb je een snor met daaronder een brede, rechte baard in de vorm van een anker. Door de rechte lijnen oogt je gezicht minder rond.

Welke baard past bij een lang gezicht?

Heb je een smal of lang gezicht, dan wil je dit optisch verkorten met je baardkeuze. Kies baarden met volle bakkebaarden en weinig lengte onder de kin. Zo oogt je gezicht breder en minder langgerekt.

Uitstekende baardopties bij een lang gezicht zijn:

 • De Chinstrap - Bij deze baard heb je alleen een smalle baardlijn van oor tot oor over je kin lopen. Het accentueert de breedte van je gezicht.
 • De Mutton Chops – Grote, brede bakkebaarden gecombineerd met een smalle snor. Deze baard is ontstaan in de Victoriaanse tijd en geeft je het uiterlijk van een stoere ontdekkingsreiziger.
 • De Stubble - Een stoppelbaard van een paar dagen zorgt voor de illusie van een breder gezicht doordat de contouren minder strak zijn. Bovendien is deze baard erg onderhoudsvriendelijk.

Welke baard past bij een vierkant gezicht?

Ben jij (net zoals diverse bekende mannelijke acteurs) de trotse eigenaar van een vierkant gezicht, dan wil je de scherpe hoeken enigszins verzachten met je baardkeuze. Kies voor zachte contouren met weinig volume aan de zijkanten en meer lengte onder de kin.

Geschikt voor een vierkant gezicht zijn:

 • De Ducktail - Een lange, dunne snor in combinatie met een driehoekige puntbaard onder de kin. Deze baard geeft je gezicht een zachtere en elegante aanblik.
 • De Hollywoodian - Een variant op de Ducktail, waarbij de snor wat korter is en de nadruk meer op de puntbaard onder de kin ligt.
 • De Royale - Bij deze baard heb je een snor met daaronder een brede, rechte baardstreep tot op je kin, die onderin spits toeloopt. Een klassieke en verfijnde baardstijl.

Welke baard past bij een ovaal gezicht?

Heb jij een ovaal gezicht, dan heb je geluk. Eigenlijk elke baardstijl staat jou goed. Jouw gezichtsvorm is namelijk al mooi in balans, waardoor vrijwel elke baard je gezicht kan complementeren.

Toch zijn er een aantal baarden die net wat beter bij een man met een ovaal gezicht passen:

 • De volle baard - Deze klassieke baard met bakkebaarden, snor en kinbaard staat bijna elke man goed. Met een volle baard straal je wijsheid en levenservaring uit.
 • De verzorgde baard - Een korte, goed bijgehouden baard met scherp getrimde contouren. Deze baard geeft je een verzorgde en professionele uitstraling.
 • De stoppelbaard - Ook een stoppelbaard van een paar dagen oud (de Stubble) staat een ovaal gezicht erg goed. Het geeft je look een stoere nonchalance.

Welke baardstijl kies jij?

Welke baard er ook het beste bij jou past; je hebt de juiste producten nodig om je baard optimaal te verzorgen. Bij Mannenzaak vind je een breed assortiment van de beste natuurlijke baardverzorging voor mannen. Bekijk hier ons aanbod en profiteer van scherpe aanbiedingen en snelle verzending.