Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

21 december 2018

Nat scheren of droog scheren: wat kies jij?

Het is het klassieke toonbeeld van mannelijkheid: de aanblik van een vlijmscherp scheermes glijdend over een stoppelige mannenhuid. Maar wat te denken van het toppunt van gemak: een elektrisch scheerapparaat dat je gewoon onder de douche kunt gebruiken. Zowel voor nat scheren als droog scheren valt dus wat te zeggen. Naar welke variant gaat jouw voorkeur uit?

Waarom nat scheren? De voordelen

Misschien twijfel je nog over de manier waarop jij je het beste kunt scheren. Of wil je simpelweg eens wat anders proberen. Speciaal voor jou zetten we de voordelen van nat scheren en droog scheren in dit artikel nog eens op een rijtje. Te beginnen met nat scheren; dat is immers de variant die van oudsher populair is.

Nat scheren met een mes, water en scheerzeep (of scheerolie of scheerschuim…) heeft ontegenzeggelijk zo zijn voordelen. Het geeft een fris gevoel, het gladste scheerresultaat en het duurt langer voordat de baardharen terugkeren. Dat komt omdat je ze dichter bij de wortel (vlak onder de huidoppervlakte) afscheert.

Nat scheren is daarnaast simpelweg de beste optie voor iedereen die vaak last heeft van ingegroeide baardharen. Tot slot is een natte scheerbeurt een natuurlijke scrub voor je gezichtshuid en resulteert het volgens voorstanders in de minste huidirritatie. Dat laatste punt is discutabel, want voorstanders van droog scheren denken hier weer anders over.

Waarom droog scheren? De voordelen

Volgens de pleitbezorgers van droog scheren resulteert deze scheermethode juist in minder huidirritatie. Want, zo zeggen zij: juist omdat je de baardharen minder dicht op de huid en wortel afscheert, maakt het scheerapparaat minder contact met de huid. En hoe minder contact met de huid, hoe minder irritatie er logischerwijs optreedt.

Je raadt het al: voorstanders van droog scheren hebben niet zoveel op met het zogenaamde ‘scrubeffect’ van een scheermes. Daarnaast is droog scheren met een elektrisch scheerapparaat volgens hen ook nog een stuk makkelijker. Je pakt immers het apparaat en gaat direct aan de slag, zonder dat je moet zoeken naar scheerzeep of voorzichtig moet doen met een vlijmscherp open mes.

Helemaal makkelijk is droog scheren volgens hen onder de douche (nee, dat is niet hetzelfde als nat scheren). De warme waterdamp maakt de baardharen namelijk zacht en makkelijk af te scheren. Een combinatie van beide scheertechnieken is ook mogelijk: eerst haal je het meeste haar snel weg met een scheerapparaat onder de douche en daarna scheer jij je snel helemaal glad met een scheermes.

Conclusie: wat is beter – droog of nat scheren?

Zowel droog scheren als nat scheren heeft zo zijn voordelen. Veel is afhankelijk van jouw gezichtshuid, type baardgroei en persoonlijke ochtendritueel. We raden je in elk geval aan om beide scheermethoden zeker te proberen. Zo ontdek je vanzelf welke scheertechniek het beste bij jou past en kun je afhankelijk van de situatie regelmatig variëren. Succes!