Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

2 juni 2018

Waarom scheerolie gebruiken?

Liefhebbers van oude tradities scheren zich nog met scheerzeep en een scheerkwast. De meeste mannen zijn inmiddels echter overgestapt op scheerschuim en scheergel; producten die tegenwoordig in elke supermarkt te vinden zijn. Er bestaat ook nog een alternatief: scheerolie. In dit artikel leggen we uit wat hiervan de voordelen zijn en hoe je dit product het beste kunt gebruiken.

Wat is scheerolie?

Hoewel een scheerkwast met scheerzeep de reputatie heeft als klassiek hulpmiddel bij scheren, gaat ook de traditie van scheren met scheerolie lange tijd terug. Al eeuwenlang gebruiken mannen in uiteenlopende culturen over de hele wereld olie om het scheermes soepeler over hun gezicht te laten glijden. Scheerschuim of scheergel is daarmee eigenlijk helemaal niet nodig.

Want daar waar scheerolie net zo goed scheert als schuim en gel, bevat het een stuk minder schadelijke chemicaliën. Beter voor je huid dus, want veel van die chemische stoffen hebben een irriterende werking of zijn op de lange duur ongezond voor je lichaam. Ook voor het milieu is het beter om die spuitbussen vol met chemicaliën te vervangen door een natuurlijker alternatief.

Zachter en gladder scheren met scheerolie

Leuk en aardig, die voordelen van scheerolie op het gebied van milieu en gezondheid, maar waarschijnlijk brandt er één vraag op jouw lippen: hoe scheert het? Ons antwoord is duidelijk: glad en zeer comfortabel! Dat komt namelijk doordat de scheerolie een gladde barrière creëert tussen de gezichtshuid en het scheermes.

De kans dat jij je snijdt tijdens het scheren, is bij gebruik van een goed mes en scheerolie dan ook minimaal. Groot voordeel ten opzichte van schuim en gel is dat de olie transparant is. Hierdoor zie jij tijdens je scheerbeurt precies wat je doet en kun jij je baard zeer nauwkeurig bijwerken. Dat maakt scheerolie een geliefde keuze bij mannen met gestijlde gezichtsbeharing.

Tip voor een transparante scheerolie die een dunne film op de huid aanbrengt:

Olie heeft een verzorgende functie

Niet alleen biedt scheerolie een uitstekend scheercomfort, maar ook biedt het voordelen op het gebied van huidverzorging. De olie voedt de huid met natuurlijke stoffen zoals vitamine E en hydrateert zonder de poriën te verstoppen. Hierdoor heb je na het scheren geen rode en geïrriteerde huid, maar juist een zachte huid die aanmerkelijk minder jeukt dan na een reguliere scheerbeurt.

Tip voor een verzorgende scheerolie met natuurlijke ingrediënten:

  • Dr K Soap Company Scheerolie. Bevat abrikozenpittenolie voor verzachting van de baardharen, terwijl castor olie de huid beschermt tijdens en na het scheren

Vind je scheerolie interessant, maar kun je maar moeilijk afscheid nemen van je vertrouwde scheerschuim of scheergel? Dat hoeft ook niet, want de producten zijn prima in combinatie te gebruiken. Wrijf je gezichtshuid eerst in met 3 druppeltjes scheerolie en volg daarna je normale scheerritueel. De olie zorgt voor een extra glad scheerresultaat en minder irritatie. Succes!