Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

13 februari 2021

Hoe trim ik mijn baard?

Als man met een baard heb je ongetwijfeld een baardtrimmer. Want of je nu gaat voor een stoppelbaard of een volle baard; af en toe moet je je baard een beetje bijwerken om te voorkomen dat je eruit gaat zien als een oermens. Wil jij je baard trimmen met een professioneel eindresultaat? Dan heb je naast een baardtrimmer ook wat andere mannenproducten nodig.

In totaal bestaat het trimmen van je baard uit 5 stappen:

  • Was je baard met baardshampoo
  • Borstel je baard met een baardborstel
  • Trim je baard op de gewenste lengte
  • Scheer je hals en wangen met een scheermes
  • Knip losse haartjes met een baardschaar

1). Was je baard met baardshampoo

Het liefst stap je onder de douche voordat aan de slag gaat met de baardtrimmer. Was als je toch bezig bent, meteen je baard met een goede baardshampoo. Dit zorgt ervoor dat je gezichtsporiën open gaan staan en de trimmer makkelijker door de haren snijdt. Zorg wel dat je je baard goed hebt afgedroogd voordat je begint met trimmen.

Tip: Proraso Baardshampoo Wood & Spice maakt je baard zacht en glad voor het trimmen of scheren.

2). Borstel je baard met een baardborstel

Een baardtrimmer stel je af op de gewenste haarlengte die moet overblijven. Maar baardharen die recht naar beneden wijzen, pakt de trimmer voor een groter deel mee dan de haren die platgestreken in een andere richting groeien. Borstel daarom eerst je baard met een baardborstel, zodat alle baardharen dezelfde kant op staan en je een symmetrisch trimresultaat krijgt.

Tip: De Mr Natty Baardborstel is gemaakt van beukenhout met pure zwijnenharen en bereikt zelfs de diepst liggende haartjes in je baard.

3). Trim je baard op de gewenste lengte

Hier kunnen we je allerlei tips voor geven, maar uiteindelijk is dit iets wat je zelf moet doen. De manier waarop jij je baard het beste trimt, is namelijk helemaal afhankelijk van de baardstijl die je nastreeft. Bij veel baardstijlen is het gebruikelijk om het gebied rond de bakkebaarden korter te trimmen voor een frisse uitstraling. De snor kun je eventueel juist langer houden.

4). Scheer je hals en wangen met een scheermes

Wil je je baard ongeacht de lengte een verzorgde uitstraling geven? Dan kom je al een heel eind met het scheren van je hals en wangen. Probeer hierbij strakke lijnen te creëren en gebruik voor het gladste scheerresultaat een scheermes of safety razor in plaats van je trimmer. Je bepaalt zelf hoe hoog of laag je de scheerlijnen inzet, maar bedenk wel: wat je er afscheert, groeit niet zomaar terug!

Tip: De Bluebeards Revenge Cut Throat Straight Razor is de goedkoopste manier om supersterke lijnen te creëren op je hals en wangen.

5). Knip losse haartjes met een baardschaar

Zelfs na de meest zorgvuldige trimbeurt kan het zijn dat er her en der nog wat haartjes uit je baard steken. Die haartjes werk je eenvoudig weg met een goede baardschaar. Zo’n schaartje is ook ideaal voor het wegknippen van de haartjes op je bovenlip, die tijdens het eten de vervelende gewoonte hebben om in je mond te prikken. Andere schaartjes zijn hiervoor niet geschikt.

Tip: Het kleine en handzame Bluebeards Revenge Snor en Baard schaartje houdt jouw baard en snor altijd en overal perfect in model.